”Varför Björkfors?”

"Det upplevs nog som ett provokativt namn på vår fotoutställning, men vi vill att besökarna själv kommer hit och finner svaret", säger Sven-Olov Eskilsson, som kom med idén till denna utställning.

Foto:

Kinda2016-05-30 13:00

Under en vecka kan man nu komma till Allhuset i Björkfors för att beskåda fotoutställningen "Varför Björkfors". En utställning som hade premiär på mors dag. Vår tanke är som sagt "att besökarna själva ska finna svaret genom att beskåda de lokala bilderna som är tagna under alla de fyra årstiderna från Björkforstrakten, berättar Sven-Olov Eskilsson, idéspruta och aktiv medlem i föreningen "Allhuset i Björkfors" sedan den startades med renoveringen av huset 1998

Bilderna som visas upp är tagna av Jon Shot, Maria Eskilsson samt Rick Veen.

Kärlek till bygden

Rick Veen, som även driver vandrarhem i Björkfors visar under veckan en film där han via skridskor guidar Holländare och Tyskar på sjön Björken. Jan Schot berättar "Första gången jag kom till Björkfors under vår bröllopsresa på 70-talet uppstod det kärlek vid första ögonkastet till naturen, de härliga sjöarna, skogen och framförallt de vänliga och gästfria människorna här.

Allhuset i Björkfors har haft många liknande arrangemang genom åren. Allt från träslöjds alster av Mats Dalman till flera olika fotoutställningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!