Valupptakt med KindavÀnstern

KindavĂ€nstern bjöd i lördags in till valupptakt pĂ„ Torp RusthĂ„ll. Över en bit mat diskuterade partiet det kommande Ă„ret tillsammans med sina medlemmar.

Anders Lind, ordförande för VÀnsterpartiet i Kinda, med barnbarnet TÀppas vid valupptakten i lördags. Foto: Erica MÄnsson

Anders Lind, ordförande för VÀnsterpartiet i Kinda, med barnbarnet TÀppas vid valupptakten i lördags. Foto: Erica MÄnsson

Foto:

Kinda2018-05-07 00:00

KindavÀnsterns ordförande Anders Lind pratade om det viktiga med att skapa en mÄngfald i partiet för att fÄ en bra bredd och möjlighet att tillsammans utveckla bra frÄgor. Partiet gÄr ut med att de har ökat i medlemsantal och att de visar pÄ en bra representation av unga som gamla, kvinnor och mÀn samt nysvenskar och Kindabor sen gammalt.

- Det Àr viktigt att unga och nya svenskar, invandrarfamiljerna, fÄr en tillhörighet i Kinda och det Àr extra viktigt att fÄ in dem i partiet, sÀger Anders Lind, partiordförande. Han fortsÀtter:

- Integration handlar mycket om att oss svenskar öppnar upp och vÀlkomnar.

Flera av partiets kÀrnfrÄgor diskuterades under dagen, bland andra barnomsorgen och skolan.

- Det finns en bra grund att stÄ pÄ i Kinda, alla gÄr pÄ samma skola och det Àr nÄgot som vi vill jobba för att behÄlla och vidareutveckla, sÀger Lind.

Ytterligare hÄllpunkter för dagens samtal var byggandet av fler bostÀder, förutsÀttningarna för gamla och nya företagare samt hemtjÀnsten.

- BostÀder Àr sega att fÄ till i Kinda, det Àr bra att det byggs villor men det behövs Àven lÀgenheter, menar Lind och fortsÀtter:

- BostÀder sÀkrar upp grunden för samhÀllet.

Vad som dÄ partiet som kommande utmaningar? Lind pratar dÄ om att fÄ folk att engagera sig mera utanför sociala medier, och inte bara dela sina Äsikter via de forumen.

- Det Àr viktigt att vara aktiv, men ocksÄ kunna ta steget frÄn sociala medier till att bli del av en rörelse för att skapa förÀndring, sÀger Lind och fortsÀtter:

- Vi vill samla mÀnniskor och visa pÄ att det lönar att engagera sig.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om