Uppskattad dragspelsstämma

I lördags va det dags för musikanterna att inta Föllingen hotell åter igen. Med en lyckad vårstämma helgen innan midsommar så kör gruppen på cirka 60 musikanter en höststämma för allmänheten. Det blir en uppskattad eftermiddag för både musikanter och besökare.

På dagen var de cirka 40 muskanter på scen. foto: Theodor Nordenskjöld

På dagen var de cirka 40 muskanter på scen. foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2016-09-26 15:00

I fem år har man varit på Föllingen hotell. Mest för att platsen är så bra för musikanterna då de kan vara både inne och ute. I lördags så var det strålande sol och ett hundratal besökare kom för att lyssna på visorna som musikanterna bjöd på.

Musikanterna är en grupp människor från olika band och föreningar från nästan hela södra Sverige. De åker runt varje sommar och spelar på olika ställen nästan varje helg. I fredags så spelade de på torget i Kisa. På fredagskvällen så hann de även med ålderdomshemmet i Österbymo.

Gerd Svensson och Gunn Andersson är med och spelar. De är systrar från Vimmerby och har båda spelat dragspel i många år.

– Det blir bara roligare och roligare, man träffar så många nya vänner hela tiden, säger Gerd.

På scenen är det mest vanliga dragspel, blandat med gitarr, fioler och durspel. Under uppträdandet på eftermiddagen så bjuder de på klassiska visor, men senare på kvällen så kommer det variera mer mellan jazz och modern musik. Det är många besökare som stannar kvar under en lång tid. För Magnus Johansson och Lotti Andersson som driver hotellet så blir detta en social dag. På förmiddagen så anordnade Lotti och Magnus en ”skolresa” för musikanterna, 54 utav dom åkte till Tignemåla på skolmuseum. Det hölls i både morgonbön och psalm under resan.

– Det är kul att så många kommer och stannar lite längre. Det är senare musikanterna jammar loss på riktigt. De har varit här så länge, så nu är det som att återse gamla vänner, säger Lotti.

Om två veckor så firar hotellet tio år.

– Det blir nog ett litet privat firande. Det är många privata bokningar under hösten och nu är det fullbokat här. Det är kul, men man hinner inte med så mycket annat, säger Magnus.

Det blir många skolträffar, kusinträffar och lokala företag som håller i dagskonferenser på hotellet. Nästa år blir det dragspelsstämma och allsång som vanligt.

Gerd Svensson och Gunn Andersson har spelat i många år. foto: Theodor Nordenskjöld
Gerd Svensson och Gunn Andersson har spelat i många år. foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!