Två Blyga Läppar i parken

Under helgen så levde Folkets Park i Kisa upp igen med hjälp av banden ”Två Blyga Läppar” samt ”Rosebudd”. – Det är Knuttersstämning, säger många som vi träffade under kvällen.

Det var bra drag i Kisaparken i helgen då ”Rvå blyga läppar” spelade.

Det var bra drag i Kisaparken i helgen då ”Rvå blyga läppar” spelade.

Foto:

Kinda2016-06-20 07:00

Drygt 600 personer letade sig fram till Kisa parken under lördagskvällen för att framför allt lyssna på Kalmarbandet ”Två Blyga Läppar”. ”Ett partyband med ös, är nog rätt en sammanfattning för dem som inte känner till oss” förklarar de under den tiden vår reporter får tillsammans med grabbarna i bandet.

Det hela började 2008 med att sångaren Uffe Bergstrand gjorde låten ”Jag och Krister” en festlåt som han framförde själv vid några olika tillfällen. Någon filmade detta och sedan spred det sig stort via nätet.

Spelade in platta

En barndomsvän till Uffe, Linus Sundvall med studio i Stockholm erbjöd att han fick komma dit och spela in den.

Det ena gav det andra och låten spreds mer och mer. Vännerna skrev fler låtar, både för att få umgås och för kärleken till musiken. Snart stod de där med fem klara låtar. En platta spelades in och snart väntade en releasefest med inhyrt coverband. Detta coverband var med och turnerade under en tid, men med tiden växte publiken och bokningarna så under våren 2014 bildade de ett eget band med sitt nuvarande namn.

– Vår musik spreds snabbt över landet och redan samma höst spelade vi i Borlänge för 900 personer som stod och sjöng med i våra låtar. En häftig känsla, berättar Linus och Uffe.

2015 gjorde bandet 35 spelningar, vilket de då tyckte var fullt schema.

– Under 2016 blir det ännu flera, skrattar de. Antalet spelningar anses många med tanke på att de flesta av bandmedlemmarna har vanliga jobb måndag till fredag.

– Vårt nästa album är påbörjat fast det tar sin tid att hinna med, berättar de vidare.

Deras låtar streamas på nätet två miljoner gånger per månad i Sverige och även Finland som visat intresse för bandet och spelningar är även bokade där.

Kvällens andra band ”RoseBudd” är ett coverband från Västervik som har spelat sedan 1989. De har gjort en del jobb tillsammans med bland annat Linda Bengtzing.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!