Trollflöjten opera i Horn

I lördags så kunde man se en operaföreställning på bion i Horn. Det var Mozarts lekfulla mästerverk Trollflöjten som sändes live till biografen från operahuset Metropolitan i New York.

räkmackorna var prydligt förberedda. Foto: Theodor Nordenskjöld

räkmackorna var prydligt förberedda. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2017-10-16 08:15

För tredje säsongen i rad så visar man opera live på biografen i Horn. Det blir allt mer populärt och besökarantalet stiger för varje gång. Det är scoutkåren som via biografen arrangerar denna trevliga sammankomst.

Uppskattat initiativ

Ordet sprider sig och det är många som kommer för att se på operan, men även ha en trevlig fikastund tillsammans med de andra besökarna. Bakom biostolarna så var det festligt uppdukat med blommor och dricka, till det fick man en räkmacka och det var nog ingen som gick därifrån missnöjd.

Livesändning

Tillsammans med 108 andra biografer i Sverige så livesänder man denna opera direkt till biografen. I Östergötland så är det fem biografer sammanlagt som öppnar upp för livesändningen. Den sänds även till andra delar utav världen. Man uppskattar att det är 350 000 personer som samtidigt kollar på operan.

Passar alla

I publiken i Horn så fanns det besökare i alla åldrar. Den passar för alla och är även textad på Svenska. Varje gång så brukar man lotta ut några biljetter för att ytterligare krydda upp vidden utav besökare.

Det är jätteroligt att det kommer så mycket folk, säger Börje Karlsson som är biografföreståndare.

Det bildades en kö utav besökarna. Foto: Theodor Nordenskjöld
Det bildades en kö utav besökarna. Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!