Stora och små loppisfynd i Kättilstad

En välsorterad loppis hade återigen öppet under helgen i Kättilstad. Många fina produkter fanns där till försäljning hos Mats och Majken Malmberg.

Majken och Mats Malmberg höll sin loppis öppen under två dagar i helgen. Foto: Morgan Karlsson

Majken och Mats Malmberg höll sin loppis öppen under två dagar i helgen. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2016-11-02 14:00

Det finns många loppisar runt om i vårt land, men det var riktigt intressant och roligt att besöka paret under helgen och se deras fint arrangerade sortimentsbord samt hyllor. Allt var rent och fint städat och de olika försäljningsartiklarna presenterades med en väl påläst kunskap om dess historia viket imponerade.

En hobby

– Det hela började med att vi ärvde två stycken hem. Vi hade inte plats med allt här hemma och det var för bra grejer för att kasta, så då dök tanken med loppis upp, säger Mats Malmberg

– Jag har väl länge haft intresse för loppis men det tog en stund innan maken hängde på. Nu är det han som är den drivande, säger Majken Malmberg och skrattar

Mats Malmberg berättar att det blivit som en hobby både för deras egen del då de gillar att samla på vissa saker samt att hittade de fynd som sticker ut från mängden:

– Vissa gånger så kan man göra riktiga fynd, särskilt då säljaren inte har koll på vad de har framför sig. Vi åker runt i landet och köper in sådant som vi själva gillar och tror på, ibland kan det bli rundor på 220 mil. I Älvdalen bland annat arrangeras det torgloppis som brukar vara intressanta.

Lättsålt

– Vi har öppet några gånger om året och framför allt på sommaren då många tyskar gillar att besöka oss.Vårt signum har blivit att vi ska ha hela grejer att sälja och att det skall vara rent och snyggt. Sedan gäller det att ha koll på vad som är populärt just nu, för det går i vågor. Nu så har 50- och 60-tals grejer samt glas i olika varianter och former varit lättsålt, avslutar paret Malmberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!