Scoutläger i Horn

I helgen så samlades cirka 90 scouter på Går´n i Horn. Under två dagar så kollade man på bio, åkte pulka och kanot och lekte tillsammans i sann scoutanda.

Kanoten har blivit en tradition. Förr så hade man en motorhuv. Foto: Theodor Nordenskjöld

Kanoten har blivit en tradition. Förr så hade man en motorhuv. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2018-02-19 15:00

Med scouter från hela Östergötland så samlades man enligt tradition för att ha roligt och skapa gemenskap tillsammans. I minst 25 år så har just detta scoutläger genomförts. Det hela började med scouter från Horn och Linköping, men har genom åren utökats. Det kommer även scouter från Gullringen till lägret.

Uppskattad bio

På fredagen så inledde man scoutlägret med att kolla på bio, vilket var mycket uppskattat bland ungdomarna. Det var filmen Coco som visades, till det fick man popcorn och godis. Sedan blev det kvällsmacka och varm choklad, detta följdes utav aktiviteter som kortspel och kull. Sedan så sov man tillsammans i biosalongen.

- Det var spännande att sova i biosalongen, tycker Vilja Molander, som är med på scoutlägret.

Pulkaåkning

Under lördag förmiddag så åkte man ut till backen vid Finede. Där grillade man korv och åkte pulka, kanot, stjärtlapp och snowracer nedför backen. Detta var en mycket uppskattad aktivitet, det var full fart på ungdomarna. Ledarna fick stå vakt så att ingen plumsade i ån som rann nedanför backen.

- Vi har haft jätteroligt idag, säger Kevin Markovich som ger båda tummarna upp.

Avslutning

Efter pulkaåkningen så åt man lunch tillsammans på Går´n, det bjöds på ugnsgratinerad kassler och ris. Sedan så samlades man på planen framför byggnaden i en stor gemensam cirkel för att bland annat sjunga scoutsånger innan man avslutade lägret.

- Vi har tagit gemensamma beslut som har sett till att de här två dagarna har fungerat jättebra, säger Ann Karlsson, som är scoutledare och är med i köksteamet under helgen.

Kevin Markovish och Arvid Eklund uppskattade hela lägret. Foto: Theodor Nordenskjöld
Kevin Markovish och Arvid Eklund uppskattade hela lägret. Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!