Saknar konstruktivt samarbete

Det kommunala pensionärs och handikapprådet, KPHR, skriver nu till Kindas ledande politiker och efterlyser en bättre ordning i framtiden. Rådet protesterar samtidigt mot hur kommunledningen förhåller sig till KPHR och alla de medlemmar som organisationen företräder. "Vi vill ha ett konstruktivt samarbete i framtiden".

Kinda2018-05-02 00:00

KPHR är en stark intresseorganisation som samlar medlemmar från Kisa PRO, Södra Kinda PRO, Rimforsa PRO FUB, Kinda DHR, Kinda Hörselförening, SPF, Sveriges Pensionsärsförbund, KAF, RPG, Stomiförbundet och Synskakades riksförbund.

I reglementet för KPHR står det i paragraf 2 att rådet ska vara ett referens- och remissorgan med överläggningsrätt för pensionärer och funktionsnedsatta. Kommunen ska även inhämta synpunkter från rådet i ett så tidigt skede att dess synpunkter och förslag kan påverka ärendets handläggning i aktuell nämnd.

-Vi vill ta upp ett par aktuella ärenden där vi menar att vi inte givits möjlighet att påverka eller fått tid till att föra en givande dialog, skriver de i sin inlaga som är ställd till kommunfullmäktiges ledamöter.

Ej tillfrågade

De punkter rådet anser sig ha blivit förbigångna är bland annat budgeten för kommunen. KPHR har enligt skrivelsen ännu inte fått tillfälle att yttra sig över den.

Detta trots att den redan är antagen av kommunstyrelsen och ska gå vidare till kommunfullmäktige för behandling den 18 maj.

Vidare gäller det den segslitna frågan om Kindagårds café och matsal där rådet inte fick chansen att lägga fram sitt förslag på lösning. Det gäller även i media diskussioner kring hemtjänsten i kommunen, ett område som i allra högsta grad berör KPHR.

Rådet konstaterar samtidigt att det gått rätt till i samband med projekteringen av Hackelhallen. Den till och med sköts upp i väntan på KPHR:s åsikt.

-Varför inte göra på liknande sätt i andra frågor som rör KPHR?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!