Så överlever du i naturen

Under helgen så kom det personer från hela Sverige för att delta i en grundkurs för hur man överlever i det vilda . Det är Tommy Gustavsson och Fredrik Malm som tillsammans via friluftsfrämjandet anordnar denna kurs i skogarna utanför Rimforsa.

Man fick lära sig hur man gjorde upp en eld Foto: Theodor Nordenskjöld

Man fick lära sig hur man gjorde upp en eld Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2016-08-29 08:17

Tommy och Fredrik har båda länge haft ett starkt intresse för naturen och efter en överlevnadskurs i försvarsmakten så valde de att börja organisera en egen kurs. De hade den första kursen i oktober år 2012. Detta blir den nionde kursen de håller i, fjärde gången på denna plats. Det är en uppskattad kurs med deltagare från hela landet, denna gången från bland annat Stockholm och Malmö. Intresset är stort och platserna fylls upp fort.

När man anmäler sig till kursen får man själv bestämma om man vill ha mat eller inte, denna gång var det sju stycken utav 17 som valde att få mat. De andra fick själva uppsöka de nödvändiga näringsämnen som finns i det vilda, det verkade inte va några problem när de under dagen fått lära sig vad man kan äta och inte äta i skogen.

Skägglav, Harsyra och Stensöta är några utav de ätbara växter som naturen bjuder på.

Kursen startar med att man lär sig både teori och praktik. Man är ute hela tiden och natten spenderas i egenbyggda vindskydd. Man behöver inga förkunskaper för att delta och barn ner till tio år gamla får följa med i målsmans sällskap.

De djupa skogarna en mil väster om Rimforsa är en bra plats för deltagarna att känna på skogen, marken ägs utav Kinda Häradsallmänning. Kursen är uppskattad och det märks att kursledarna gillar vad de gör. Det blir en lärorik helg för alla inblandade.

Tommy Gustavsson visar hur man äter stensöta Foto: Theodor Nordenskjöld
Tommy Gustavsson visar hur man äter stensöta Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!