Rockabillyatmosfär på Valö festplats

I fredags så fylldes den anrika festplatsen Valö med rockabillyatmosfär. På plats fanns det klassiska bilar från 50-talet och bandet "Dennis & the Rocktones" fyllde upp scenen på dansbanan och bjöd på 50-tals rock´n roll.

Klassiska 50-tals bilar bidrog till rockabilly-atmosfären. Foto: Theodor Nordenskjöld

Klassiska 50-tals bilar bidrog till rockabilly-atmosfären. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2017-07-03 17:30

Trots fredagens regnskurar så gav sig ett antal rockabilly entusiaster ut till Valö i Björkfors, och det gjorde de rätt i. Regnet slutade innan festen drog igång och man kunde känna värmen i luften.

I vanliga fall äger detta event till på BP-macken, men på grund utav fördelarna med Valö som festplats så har BP-gruppen gått ihop med Valö café och samarbetat i år.

Rockabillykvällarna började för 14 år sedan, då uppträdde Anders Berglund på BP-macken. I år var det dags för ett nytt band som aldrig har spelat i Björkfors förut.

Bandet "Dennis & the Rocktones" förberedde sig innan spelningen med mat från Valö café.

– Detta är en riktigt fin plats. Det är absolut den häftigaste logen vi har suttit i innan en spelning, sjöutsikten är oslagbar, säger Dennis Krusell, som spelar piano och sjunger i bandet.

Med sig på scen har Dennis bandmedlemmar från Linköping, Mjölby, Grebo och Ödeshög, förutom pianot så spelar de elektrisk gitarr, trummor och kontrabas. De bjuder på både kända och okända covers, och de spelar även sina egna låtar, bland annat låten "Cried over you" från sin senaste skiva. Bandet har cirka 20 spelningar per år och har uppträtt sedan år 2004.

Bilarna kommer tillsammans med bilentusiasterna "Dust´n Rust" från Linköping och bidrar till rockabilly atmosfären under kvällen.

Den 28 Juli så blir det mer rockabilly på Valö. Då är det bandet "The Hubcaps" som kommer och uppräder för 6:e gången på Valö.

Det var drag på scen när bandet uppträdde. Foto: Theodor Nordenskjöld
Det var drag på scen när bandet uppträdde. Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!