Rimforsasonen hyllar Kinda med ny musik

Rastlöshet driver Ludvig Jansson till att testa nya saker. Nu tonsätter han Kinda med instrumental musik i projektet Inganæs.

Ludvig Jansson har musicerat större delen av sitt liv. Tidigare har han uppträtt som Guldgossen samt i bandet Sorgfrid. Nu satsar han på projektet Inganæs.

Ludvig Jansson har musicerat större delen av sitt liv. Tidigare har han uppträtt som Guldgossen samt i bandet Sorgfrid. Nu satsar han på projektet Inganæs.

Foto: Arkiv/Åke Karlsson

Kinda2023-10-09 08:17

Hallstad ängar, Råsöbro och Öknehult, det är några av de platser Ludvig Jansson inspirerats av när han skapat sin musik. Nio låtar med Kindakoppling har nu släppts på Spotify under namnet Inganæs.

– Jag är nog en ganska rastlös person som har lätt för att tröttna på det jag gör. Jag startar ofta nya projekt, Inganæs är ett av de projekt jag sysslar med just nu.

Tidigare har han bland annat uppträtt som Guldgossen och i bandet Sorgfrid.

undefined
För Ludvig är drömmen att någon dag kunna livnära sig på sin musik.

Till vardags bor han i Stockholm där han arbetar som ljuddesigner och producent för Sveriges radio, men när han får tid över återvänder han gärna till sin hembygd.

– Låtarna är uppkallade efter platser jag tycker om att besöka när jag kommer hem till Kinda. Jag gillar Kinda så himla mycket, så det känns fint att försöka tolka det genom min musik.

undefined
Inganæs musik är mestadels instrumental. Så här kan det se ut under musikproduktionens gång.

I projektet Inganæs är det främst instrumental musik som står i fokus, Ludvigs syfte var till en början att bli bättre på att spela piano.

– Jag ville utveckla mitt pianospelande och under tidens gång dök fler och fler låtidéer upp. Nu har jag släppt nio låtar och kanske åtminstone blivit lite bättre på piano, skrattar han.

undefined
Ludvig ville bli bättre på att spela piano och under processen fick nio låtar med inspiration från Kinda se dagens ljus. Till sin hjälp har han bland annat gitarristen Martin Carlsson.

Framöver blir det fler låtsläpp.

– Mycket är klart för inspelning, så det kommer absolut mer musik framöver.

Är drömmen att kunna livnära dig på din egen musik?

– Absolut! Att kunna syssla med min egen musik på heltid vore fantastiskt! Det skulle också vara roligt med något sorts samarbete med kommunen med den här musiken. Att en kommun tonsätts kan inte bara glida de styrande över huvudet, skrattar Ludvig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!