Öppen gård på Eneby Norrgård

I lördags så kunde man besöka Eneby Norrgård, som ligger strax utanför Horn. Där erbjöds det guidningar, umgänge med djuren, ridning och en trevlig stund med de som driver gården.

Astrid möter hundvalpen Engla. Foto: Theodor Nordenskjöld

Astrid möter hundvalpen Engla. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2018-02-19 15:30

Det är Mikaela Nilsson som tillsammans med sin man driver gården. På senare år har Mikaela fått flera kreativa idéer om hur man kan föra gården vidare in i framtiden.

Djur som individer

Ett utav Mikaelas mål är att öka medvetandenivån hos människor. Framför allt få människor att förstå vad vi verkligen stoppar i oss. Att inse att varje djur är en individ, som vi måste ta hand om och bemöta med kärlek. Mikaela vill upplysa människor om hur man på ett hälsosamt konsumerar kött.

- Det är viktigt och vara här och nu, för att se vad som verkligen händer. Man måste se djuren för vad de verkligen är. Vi glömmer ofta det som människor idag, säger Mikaela.

Gott djurliv

För att få så bra kött, ägg och mjölkprodukter som möjligt så krävs det ett gott djurliv. Djuren måste må bra, på det sättet uppnår man bästa resultat på vad de producerar. På Eneby Norrgård får djuren gå fritt när det passar, beroende på väder. Under sommaren finns det drop-in tider då man kan besöka gården, annars kan man ringa och förboka ett besök. Det finns även en gårdsbutik som är öppen hela tiden.

Första upplevelsen

För tvååriga Astrid, som var på besök med sin far i lördags, så var upplevelsen stor. Det var första gången som hon fick hålla och klappa vissa djur, som en kanin till exempel. Leendet som uppstod vid denna första upplevelse var oslagbart. Det är just detta Mikaela vill uppnå med gården, att skapa en medvetenhet om djuren. Och på vilket bättre sätt kan man göra det än att ta med sina barn till sådana ställen.

För första gången så klappar tvååriga Astrid en kanin. Foto: Theodor Nordenskjöld
För första gången så klappar tvååriga Astrid en kanin. Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!