Nytt hälsosamt liv i nedlagda skolan

Våren 2012 lades skolan i Björkfors ner. Nu får den nytt liv med ett gym i lokalerna. I tider då mer och mer läggs ner i glesbygder är det skönt när någon vågar satsa.

Det var många som tog chansen att besöka det nyöppnade gymmet och lämna in ansökningar om medlemskap. Foto: Morgan Karlsson

Det var många som tog chansen att besöka det nyöppnade gymmet och lämna in ansökningar om medlemskap. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2016-10-24 06:09

Det är Rick och Linda Veen som även driver vandrarhemmet i byn som nu även startar Björkfors gym och fitness i de gamla skollokalerna. Under söndagen bjöds det in till invigning av verksamheten. I lokalen möts man av spinningcyklar, crosstrainers, löparband samt andra träningsredskap.

Då beslutet togs att lägga ner skolan 2012 så var det några från orten som beslutade att gå samman och köpa lokalerna.

Sju delägare

– Vi är sju företagare som äger och sköter om byggnaderna och frågan vad man ska hitta på för verksamhet här funderar vi mycket omkring, berättar Rick. Jag har nu blivit min egen hyresgäst, säger han med ett leende. Idén dök upp redan då vi tagit över den gamla skolan, nu har den mognat under en tid och sökandet efter professionella träningsredskap påbörjades via annonssidan Blocket. Det har blivit många resor innan allt var på plats och stod klart. Klart och klart förresten, vi har planer på att utveckla gymmet undan för undan och välkomnar nya idéer om vad som önskas. En tanke vi har är att även försöka få hit en sjukgymnast någon dag då och då om någon behöver.

Stor investering

– Detta är en stor investering som jag hoppas ska bli uppskattad och att befolkningen här om kring ska se möjligheten att kunna träna även på hemmaplan. Jag ser även att detta kan bli någon form av träffpunkt. Vi har tre typer av medlemskap. Tre månader, halvår eller helår och vi har nog Sveriges lägsta träningskostnad för våra medlemmar berättar han vidare. Andra aktiviteter som är planerade tillsammans med vandrarhemmet för kommande år är: Prova på kajak-kvällar, Yogapass och HLR-kurser.

Framåtanda

Kommunstyrelsens ordförande Hans Mohagen höll ett tal där han bland annat tackade för att man tar tillvara på lokalerna och satsar med framåtanda i Björkfors.

Under tiden då invigningen höll rum så fick man in många medlemsansökningar.

– Detta börjar bra, säger Rick när jag tackar för mig.

Rick Veen testar en av träningsredskapen under invigningsdagen. Foto: Morgan Karlsson
Rick Veen testar en av träningsredskapen under invigningsdagen. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!