Margareta Wiman ställer ut i Rimforsa

Det hela startade som ett bokprojekt för ungefär ett år sedan av Margareta Wiman, ett projekt som nu har blivit till en fotoutställning med namnet "Vitpunkter" som går att beskåda på NevaBooks i Rimforsa.

Margareta Wiman samtalar med en av besökarna. Foto: Morgan Karlsson

Margareta Wiman samtalar med en av besökarna. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2016-10-24 13:00

Margareta Wiman är uppvuxen i Malmö och Lund, fast bor sedan 30 år i Kisa. Hon har bland annat arbetat tidigare som teater- och litteraturrecensent och undervisat inom konsthistoria på Liljeholmens folkhögskola i Rimforsa.

– Detta är min första utställning, som blev till efter mitt bokprojekt med samma namn ”Vitpunkter”. En bok som även finns här till försäljning, berättar Margareta medan vi tittar runt på utställningen med en blandning av foton samt texter. Mina bilder är tagna i Kindas natur, allt från riktiga närbilder till större avstånd. En del motiv kan man väl säga att jag försämrar för att få fram min stil innehållande osköna avvikelser, skräp och brus samt lite gåtfullhet avslutar hon.

Vernissagen inleddes med ett kort tal av Erkki Saikkonen från NevaBokks till de cirka 40 besökarna. Sedan var det konstnären Lars Thostrup som höll invigningstal.

Inspirerande utställning

– Jag har känt till och följt Margaretas fotograferande samt kunskap inom konsten sedan tidigare, och det är vissa faktorer som är viktiga inom detta, så som känslan av en inre och yttre verklighet som möts, betraktaren får en chans till dennes tolkning av bilden samt att berättelsen kring det hela är viktig och Margareta har lyckats med dem alla. Dessa foton visar även på ett stort engagemang från Margaretas sida, var några av Lars invigningsord innan han gratulerade till en fantastisk och inspirerande utställning.

Naturen har mycket att erbjuda. Allt från närbilder till längre avstånd. Foto: Morgan Karlsson
Naturen har mycket att erbjuda. Allt från närbilder till längre avstånd. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!