Lyckad auktion och loppis på Kärra Storgård

I lördags så fylldes Kärra Storgård utav över tusen människor som var sugna på att fynda på auktion och loppis. Det fanns även ett tv-team på plats som spelade in tv-programmet Auktionssommar.

Platsen och värmen lockade många besökare.

Platsen och värmen lockade många besökare.

Foto:

Kinda2017-07-24 09:00

Det är andra gången någonsin som man håller i loppis och auktion på gården och det är Pär Johansson som står i spetsen med släkt och vänner bakom sig. Tillsammans hjälps de åt med alla arbetsuppgifter under en dag som denna.

Auktion med kungen

Auktionsförättaren Per "kungen" Gynnerfelt har kommit hit med sitt team från Västervik och med sig har dem ett helt lass med diverse prylar som ska auktioneras ut.

– Jag ser fram emot möblerna. Jag har lagt sikte på några riktigt fina antika möbler där borta, säger Eddie Bolling, som står nära auktionisten för att vara redo.

Tv-team

Vädret var på topp och tv-teamet hade aldrig spelat in ett program i denna serie på en vackrare plats. Det var SVT som hade hört av sig till auktionsförrättaren Per Gynnerfelt och han tipsade om denna auktion på grund av den idylliska platsen.

– Det är fantastiskt att få komma ut till sådana här guldklimpar och spela in. Vilken utsikt! Alla är så tillmötesgående och vädret kunde ju inte ha blivit bättre, säger Sofia Rågenklint, som är programledare.

Tillsammans med ett tv-team på 20 personer så spelar dem in en tävling mellan två par som tävlar om vem som kan göra bäst fynd på auktionen. Tv-serien sänds i mitten utav Januari.

I pauserna så bjöds det på live-musik utav systrarna Lovisa och Linnea Monell. De sjöng svenska klassiker vilket var uppskattat en perfekt svensk sommardag som denna. Bo och Gunnel Larsson fanns under dagen på plats och på ett bastant stekbord från militären så gräddade de klassiska kolbullar som består av kornmjöl, vetemjöl, vatten och mald kassler. Det fanns även fika, korv och vegetarisk mat på plats.

Auktionsförrättaren Per Gynnerfelt kör sin grej. Foto: Theodor Nordenskjöld
Auktionsförrättaren Per Gynnerfelt kör sin grej. Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!