Jenny Wall firar med hejdundrande konsert

I fredags så anordnade artisten Jenny Wall en releasefest för sitt EP släpp. Det blev en hejdundrande fest där tre band sammanlagt skapade en härlig känsla av gemenskap tillsammans med åskådarna.

Pilotsonen levererade. Foto: Theodor Nordenskjöld

Pilotsonen levererade. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2017-10-23 10:30

Jenny Wall, som kommer från Kisa, har startat sin musikkarriär tillsammans med sitt band med en betydelsefull grund. Musiken som bandet skapade på Konsert och Kongress i Linköping i fredags skapade värme i hjärtat.

EP släpp

I augusti gav hon ut singeln "Upp igen". Nu går hon vidare med tre nya låtar som släpptes i fredags. Det blev en minnesvärd konsert för alla inblandade. Texterna är djupa och betydelsefulla och utförda med en otrolig röst som ackompanjerat med bandets musik skapar ett otroligt djup i låtarna som publiken dansade varmt till. "Konsten att inte gå under" heter den nya EPn. Det släpptes även en CD i samband med konserten som innehåller alla fyra låtarna.

Bandet

Bandets lovande musikaliska resa startade på Liljeholmens folkhögskola. Där träffades alla medlemmar och beslutade att man skulle köra på den grejen man hittade. De består utav Wictor Helgesson på bas, David Larsson på synth och elgitarr, Per Eriksson på trummor och slagverk, Alessandro Montanari på elgitarr och Oliwer Stenberg på piano. Under konserten så uttrycker Jenny Wall vilket otroligt stöd hon får från bandet. Inför framtiden så har gruppen en hel del visioner och idéer, så det dröjer nog inte länge innan vi får se mer utav talangerna.

Folkfest

Hela konserten kändes som en trevlig folkfest. Det lästes upp vackra dikter utav Lena Johansson och Pelle Lundström som även fördjupade upplevelsen med fina berättelser om livet i pauserna. Det var två till band som bidrog till festen. Pilotsonen och Roseph. Pilotsonen är ett sexmannaband från Östergötland som spelade imponerande fräsch pop. Roseph är ett band som också uppkom på Liljeholmens folkhögskola. De spelar Pop/rock med en gnista utav soul. Gott över 100 personer samlades för att fira tillsammans med Jenny Wall och de andra banden.

"Gatupoeterna" bestående utav Lena Johansson och Pelle Lundström. Foto: Theodor Nordenskjöld
"Gatupoeterna" bestående utav Lena Johansson och Pelle Lundström. Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!