Jaktupptakt på Höganlid

I lördags så anordnades en jaktupptakt på Höganlid i Hycklinge. Det var ett samarbete mellan Hycklinge JUF, Svenska jägarförbundet och Jägarnas riksförbund. Alla var välkomna och cirka 150 personer kom till föreläsningen och cirka 50 personer åt sedan viltburgaren som lagades på plats.

Mingel innan föreläsningen Foto: Theodor Nordenskjöld

Mingel innan föreläsningen Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2016-09-26 17:00

Temat för dagen var jakthundar. Portarna till Höganlid öppnades vid 17.00. Man hade tidigare på dagen samlats utanför Höganlid för lydnadsträning, 20 jakthundar var på plats och man övade på jaktetik och hundmentalitet. De hade bland annat en egenbyggd radiostyrd permobil som såg ut som ett vildsvin vilket hundarna tyckte va kul.

Utanför lokalen så fanns Grahns bilar och Kisa Motorservice. De blev inbjudna utav arrangörerna för att visa upp sina modeller som passar för jaktmänniskor.

– Det här är ett jättebra tillfälle att visa upp våra nya modeller. Det är uppskattat och intresset är stort, säger Anna Svensson Johansson, från Grahns bilar.

Runt 18- tiden så hölls det i en föreläsning utav Peter Ekeström. Han pratade inför besökarna om bland annat hur olika hundraser har olika mentaliteter och jaktsätt. Efter föreläsningen var det dags för middag. Det lagades viltburgare och det var mycket uppskattat utav besökarna.

Per-Anders Lind, som är ordförande i Hycklinge JUF, är positiv till att denna dag kan få fortsätta nästa år.

– Intresset har varit stort och det finns många jägare i bygden. Så denna dag kommer förhoppningsvis att växa till något större, med ett annat tema till nästa gång, säger Per-Anders.

Nästa helg så får man släppa lös jakthundarna och jakten drar igång den tionde oktober.

Anna Svensson Johansson och Björn Svensson från Grahns bilar fanns på plats och kunde svara på frågor om bilarna. Foto: Theodor Nordenskjöld
Anna Svensson Johansson och Björn Svensson från Grahns bilar fanns på plats och kunde svara på frågor om bilarna. Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!