Invigning av Åminnelsen

I lördags så höll kyrkan i invigningen av de nya lokalerna som är till för dop, bröllop, minnesstunder, och förvaring av kistor. Många kom för att beskåda den nya byggnaden som har döpts till Åminnelsen.

Per Johansson och Anders Ljung tar bort skylten som täckte namnet. Foto: Theodor Nordenskjöld

Per Johansson och Anders Ljung tar bort skylten som täckte namnet. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2018-04-23 14:00

De nya lokalerna är till för människor från alla religioner och även för de som inte har någon religion. Det finns inga religiösa symboler och alla ska känna sig välkomna.

Behov

Det hela började för cirka tio år sedan när Anders Ljung, som är ordförande i kyrkorådet, var på besök i bårhuset.

- Vi blev inbjudna till bårhuset och väl på plats så såg vi att något behövdes göras. Kort därefter tog vi beslutet att bygga denna plats, säger Anders Ljung.

Det är arkitekten Håkan Ekerå, som i ett samarbete med Per Johansson, ritat denna byggnad utefter de behov som fanns.

Miljö

Man har valt att använda naturliga material i bygget som till exempel cellulosa isolering. Det är byggfirman Jarledarl och Svensson som skött bygget.

- Tanken är att lokalerna ska vara bra och jag har fått mycket inspiration från den omgivande miljön med bäck, berg och skog, säger arkitekten Håkan Ekerå.

Invigningen

Många kom till invigningen av byggnaden. Horns musikkår spelade, sedan höll man i en fanfar i samband med ett avtäckande av namnet, som blev Åminnelsen. Anders Ljung och ordförande i kyrkofullmäktige, Mattias Von Wachenfeldt, höll därefter i ett invigningstal. Sedan fick besökarna en rundtur i lokalerna och det hela avrundades med snittar, bubbel och mingel.

Många kom till invigningen under den soliga lördagseftermiddagen. Foto: Theodor Nordenskjöld
Många kom till invigningen under den soliga lördagseftermiddagen. Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!