Hembygdsgården firar skördetider

I söndags så anordnade man för fjärde året i rad en skördemarknad på hembygdsgården i Kisa. Med lokala råvaror och seriösa hantverk så blev det en uppskattad dag, både för försäljare och besökare.

Man kunde provsmaka 27 sorter olika äpplen. Foto: Theodor Nordenskjöld

Man kunde provsmaka 27 sorter olika äpplen. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2016-09-19 15:00

Två utav de cirka tio hantverkare på plats var paret Arne och Kristina Blixt. De har kommit från Österbymo för att visa upp och sälja sina hantverk. Arne skapar träföremål, helt för hand och Kristina skapar textilföremål som används i köket.

– Vi har hållit på i sex år nu, sedan vi gick i pension. Det blir cirka 20 hantverksmarknader per år. Vi gör det för att komma ut mer och träffa nytt folk, säger Arne.

Västra Kinda Trädgårdsförening fanns på plats med 27 sorters olika äpplen som de har samlat ihop via kontakter. Man kunde provsmaka varje sort och lära sig mer om äpplen. De sålde också lokala grönsaker.

Man kunde också få sig helt perfekt tillagad raggmunk, gjord på lokala råvaror, med bacon, sylt och grädde. Det var Elisabeth Karlsson, som hyrde in Kinda Mat-vagnen. Där stod hon tillsammans med andra medlemmar från hembygdsföreningen och lagade raggmunk. Totalt så är de 18 stycken ideellt arbetande personer som gör denna marknadsdag möjlig.

– Det har varit en lyckad dag och raggmunken har varit extremt uppskattad bland besökarna. Vi försöker skaffa alla råvaror så lokalt som det är möjligt, säger Elisabeth, som arbetar ideellt inom föreningen.

Arne Blixt, med hans fru Kristina i bakgrunden. Foto: Theodor Nordenskjöld
Arne Blixt, med hans fru Kristina i bakgrunden. Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!