Glädjesprudlande kossor släpptes ut på blomsterängen

I lördags var det dags för kossorna på Torps gård att släppas ut i värmen. Det blev många glädjeskutt och glada ko-vrål. Man höll i samband med detta i öppet hus på gården.

Grillen stod varm fylld med kött från gården. Foto: Theodor Nordenskjöld

Grillen stod varm fylld med kött från gården. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2017-05-22 14:10

När kossorna släpptes ut så var det ingen kossa som gick långsamt ut på ängen, i stor hast så sprang alla kossor och kalvar med hög fart och många hopp ut på den blomstersprudlande ängen. Mycket energi hade lagrats upp under vintern och cirka 20 besökare kom för att åskåda de glada kossornas energi-utsläpp.

Fåren och lammen blev utsläppta i torsdags och grisarna tidigare i veckan.

I samband med detta så stod grillen varm och det grillades hamburgare gjorda utav kossornas vänner, slaktade i måndags. Tillsammans med hembakat bröd så smakade det väldigt gott. Detta blev fjärde året i rad man organiserade det på detta sätt.

I vanliga fall så finns det en liten gårdsbutik i Torp Rusthåll, som det har kallats sedan 1700-talet, då det var en skattebefriad gård som hjälpte armén med hästar.

I denna gårdsbutik finns lokalproducerade varor, bland annat kött ifrån gården i olika former. Det finns även tuvade och stickade hantverk gjorda utav Anita Andersson. Man kunde även i lördags handla resinsmycken och gipsfigurer gjorda utav Matilda Sahlin från Bjärka Säby.

Det blev ett lyckat kosläpp med nöjda besökare i sommarvärmen.

Anita Andersson med hennes hantverk i hennes farmors skåp. Foto: Theodor nordenskjöld
Anita Andersson med hennes hantverk i hennes farmors skåp. Foto: Theodor nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!