Fullsatt kyrka med ABBA-Anna

Det var fullsatt i Horns kyrkan när lördagens Abba-konsert med Anna Landucci som huvudperson ägde rum. -Kul när det lyckas säger Roland Sundin, ”spindeln i nätet”

Kyrkokören bjöd också på många låtar från Abbas utbud och även från "Björn och Bennys" övrig karriär.

Kyrkokören bjöd också på många låtar från Abbas utbud och även från "Björn och Bennys" övrig karriär.

Foto:

Kinda2016-05-30 15:00

Det som under hösten började som en tanke visade sig under helgen slå bra ut med en fullsatt kyrka. Svenska kyrkan var arrangör till denna vältonande konsert med samarrangemang av kyrkokören, Horns musikkår, Charles Roshamn, Roland Sundin och Anna Landucci.

- Kul att lyckas med att göra något större arrangemang, säger Roland Sundin, ansvarig för kyrkokören, Horns musikkår och även kantor i kyrkan.

Han fortsätter:

- Kul att kyrkan kan leverera så många olika musikstilar, denna kväll var igenkänningsglädjen stor.

Igenkänningsfaktor

Detta med igenkänningsfaktorn kan vår tidning hålla med om. Det behövdes inte många låtar förrän besökarna började gunga med och klappa i takt i bänkarna till tonerna av ”Ring, ring” och ”Does your mother know”.
Konserten inleddes med solosång av Matilda Svensson som sjöng ”Thank you for the music” tillsammans med kören. En kör som även den bjöd på fina stämmor under många låtar.

Stora scener väntar

Anna Landucci var även hon nöjd med kvällen.

- Kul att få göra detta hemma i Horn, säger hon och berättar vidare hur allt började med en audition som ordnades av Aftonbladet, Björn Ulvaeus och ABBA museet inför deras 40-års jubileum.

- Av flera hundra sökande så kom jag med i ”The choir - estblished by Abba the museum” och på den vägen är det.

Flera uppträdanden på de större scenerna väntar nu för kören, en kör som har ”Björn och Bennys” stöd i ryggen och rättigheterna att sjunga dessa låtar och få tolka dem på sitt vis. Vi önskar Anna och kören lycka till i framtiden.

Anna Landucci framför här Abbas "When i kiss the teacher"
Anna Landucci framför här Abbas "When i kiss the teacher"
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!