Förening bjuder in till festival

Föreningen Centralcaféts vänner bjuder på lördag in till Centralfestivalen. En festival med syfte att visa upp föreningens arbete och ge allmänheten en dag att få testa på några av de aktiviteter som de bedriver.

Ett axplock av föreningens medlemmar som ser fram emot lördagens festival, Jan Österling, Sofie Rydell, Sandra Nåhdin, Veronica Gullbrandson och Axel Morell. Foto: Erica Månsson

Ett axplock av föreningens medlemmar som ser fram emot lördagens festival, Jan Österling, Sofie Rydell, Sandra Nåhdin, Veronica Gullbrandson och Axel Morell. Foto: Erica Månsson

Foto:

Kinda2018-04-13 00:00

Den deltagarstyrda föreningen Centralcaféts vänner vill skapa en mötesplats i det gamla centralcaféets lokaler. Projektet har varit i gång i tre år och sedan november förra året har arbetet pågått för att bygga upp lokalen och föreningsverksamheten.

Deltagarkultur

Syftet är att skapa en mötesplats och plattform för idéer och skapande där gemenskapen spelar en stor roll.

-Vi vill skapa en deltagarkultur, där deltagarna är skaparna, berättar Jan Österling, medlem i Centralcaféts vänner.

På lördag hoppas de genom att anordna en festival att samla nya medlemmar och de som är nyfikna på föreningens arbete med caféet.

- Vi har dragit ihop till en hel dag med saker som händer, säger Veronica Gullbrandson, medlem i Centralcaféts vänner och ägare av huset.

Flera aktiviteter

Med flera aktiviteter som improteater, frigörande dans, loppis, sopplunch och fikabuffé att tillgå hoppas de att få många besökare.

- Det vi vill är att bjuda in till fika och genom det stödja huset, säger Gullbrandson.

Föreningen är till för alla åldrar och personer, men en grupp önskar föreningen locka lite extra.

- Vi vill få hit äldre, höra vad de tycker och få feedback för att kunna återskapa gemytligheten i lokalen, säger Österling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!