En övernattning i skolan

På onsdagens genrep inför showen bjöd man in elever från Bäckskolan. Senare på kvällen fick alla föräldrar och släktingar ta del utav musikalen som man har satt ihop.

Alla kunde vara delaktiga med hjälp utav teknik. Foto: Theodor Nordenskjöld

Alla kunde vara delaktiga med hjälp utav teknik. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2017-10-27 12:00

"En övernattning i skolan" är namnet på pjäsen. Genom ett samarbete med skolorna och Östgötamusiken har man satt ihop en musikal med eleverna från särskolan på Bäckskolan och träningsklassen på Värgårdsskolan.

Förberedelser

Man har genrepat fem gånger inför showen och på det sista genrepet bjöd man in en publik. Musiken är vald utav Östgöta brasskvintett som har flera låtar i sin repertoar. Eleverna och lärarna har sen lagt till några låtar och utformat pjäsen själva.

Musiken

Det bjöds på glada låtar som alla kan sjunga med i. Allt med live musik från brasskvintetten. De är en av Sveriges få professionella brasskvintetter. Musikerna i ensemblen delar sin arbetstid mellan Östgöta Brasskvintett och Östgöta Blåsarsymfoniker. De består av: Jan-Åke Hermansson på trumpet, Mikael Wittwång också på trumpet, Erik Rapp på valthorn, Therese Hammarberg på trombon och Magnus Matthiessen på tuba.

"Satsar allt"

Med hjälp utav tekniken så kan alla elever vara med och bidra till musikalen. De som har svårt att prata till exempel kan vara med med inspelade röster som de kan kontrollera. På genrepet kändes det som att alla hade koll på sin del i pjäsen. Linus Strid som är elevassistens på skolan är exalterad inför kvällen.

- Genrepet kändes jättebra, eleverna är duktiga och tycker det är kul. Ikväll satsar vi allt, säger Linus.

Under bananlåten så kom det en banan på besök. Foto: Theodor nordenskjöld
Under bananlåten så kom det en banan på besök. Foto: Theodor nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!