En knutpunkt för lärande

Kinda Lärcentrum utvecklas för varje år och har blivit en riktig knutpunkt för lärande. I tisdags hade man öppet hus för att bjuda in alla som vill få en insyn och lära sig mer om vad man kan göra på Kinda Lärcentrum.

Många besökare kom på öppet hus. Foto: Theodor Nordenskjöld

Många besökare kom på öppet hus. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2017-10-25 22:00

I augusti startade man vuxenutbildningen vård och omsorg. Något som blev populärt då man har 22 elever. Bland flera seminarier som erbjöds under öppet hus kunde man få veta mera om vad denna utbildning har att erbjuda.

Startar igen

I januari startar man utbildningen igen. Man har 25 platser och utbildningen ligger på 1500 poäng. Innan har man haft fyra inriktningar, men nu kommer man bara köra på två, de mest relevanta, äldreomsorg och LSS. Under tre terminer så kommer man att ha minst 15 veckors praktik ute på arbetsplatser med utbildade handledare. Praktiken leder ofta till en anställning.

Samarbete

Kinda Lärcentrum har ett nära samarbete med både kommunen och andra aktörer inom vård och omsorg. Detta leder till otroligt hög anställningsbarhet för eleverna som går utbildningen.

- Detta är en andra chans för många. Det är just samarbetet vi har som leder till att många får jobb. Det nära samarbetet är något vi alltid har fokuserat på, säger Karl-Erik Eriksson, som är rektor på Kinda lärcentrum.

Öppet hus

Under tisdagseftermiddagen kunde alla som ville komma på en fika i Kinda lärcentrums lokaler. Då fick man även chansen att prata med lärare och elever om skolan. Det hölls även flera seminarier om varje utbildning, studie- och yrkesvägledning och SFI. Man höll flera utav samma seminarium så att man fick chansen att gå på alla i sin egna takt.

Inger Carlström berättar om utbildningen vård och omsorg. Foto: Theodor Nordenskjöld
Inger Carlström berättar om utbildningen vård och omsorg. Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!