Centralkaféets framtid diskuterades

Sedan 1856 så har det blåa huset på skvallertorget i Kisa funnits, Mellan 1921-84 så var det ett utav Kisa kaféer och nu har det stått tomt för länge tycker en del Kisabor, Så i fredags hölls det i ett brainstorming-möte för att diskutera husets framtidsplaner.

Några av deltagarna på mötet där Centralkaféts framtid diskuterades.

Några av deltagarna på mötet där Centralkaféts framtid diskuterades.

Foto:

Kinda2016-06-13 13:00

Sex personer, alla bosatta i Kisa, bestämde möte i det kulturella huset mitt i byn för att diskutera möjligheter för framtiden. Med biljardspel, musik och tilltugg så kom det fram många idéer om vad man skulle kunna göra med lokalen. Ett officiellt vardagsrum, en kulturell samlingsplats, ett ställe där folk kan komma och skapa, vara sig själva och umgås med likasinnade personer. Visst låter det trevligt?

Under mötet så bestämdes det att det inte skall dröja med detta projekt, direkt på måndag så ska det börjas, stället behöver piffas upp lite och allt stöd är välkommet! På Facebooksidan ”Centralkaféets vänner” kan man få mer information om fixardagar och evenemang. Den första juli så är det öppningsfest där man kan komma och känna av K-town-känslan.

Huset är stort och i Kinda finns det gott om talanger för att utnyttja lokalens fördelar. Allt som behövs nu är intresse och frivilliga bidrag, man kan bidra med idéer, möbler, musikutrustning eller donationer. Möjligheterna är oändliga, just nu beror det på vilka som väljer att involvera sig själva. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!