Bygget utav skateparken haltas

Oroa er inte, skateparken kommer att byggas. Designen är klar och den skulle varit klar nu till november. Men bygget haltas på grund av en överklagan om platsen.

Såhär kommer skateparken att se ut.

Såhär kommer skateparken att se ut.

Foto:

Kinda2017-10-25 08:20

Det är Kinda hus och Hyresgästföreningen som den 29:e september skickade in en överklagan om skateparken. De tycker att platsen ligger för nära bostadshusen. Beslutet kommer att beröra alla skatesugna ungdomar i Kinda.

Ny plats

Kommunen har svarat med att de kan flytta parken inom samma område. Man har även börjat kolla på alternativa platser. Bygget planeras nu istället att börja under första kvartalet nästa år. Nackdelen med detta är att betongen inte kommer att få lika lång tid på sig att härda.

Design

Det är en arkitekt från företaget Pivotech från Malmö som har designat skateparken. Företaget har över tio års erfarenhet med byggnationer av skateparker över hela Skandinavien. Den slutgiltiga designen är ett resultat utav samarbetet man har haft med kommunens visioner och arkitektens erfarenhet. Det blev en balans mellan budget och önskemål. Skateparken kommer lämpa sig för nybörjare och innehåller bland annat en halv liten bowl, rail och en halv ramp. De med kickbikes kommer även att kunna leka i parken.

Bygget

Bygget kommer att utföras av Nord Skate, ett företag som har byggt flera skateparker över hela Sverige. Kommunen lägger närmare två miljoner kronor på bygget. Platsen man för tillfället vill bygga parken på ligger mellan Värgårdsskolan och Sjögatan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!