Begagnatmarknad fortsätter göra succé

Innan portarna öppnades så var kön redan lång. Längre än någonsin. Det var lördagens begagnatmarknad i Brokyrkan som lockade så många människor.

Det var även full fart inomhus. Foto: Theodor Nordenskjöld

Det var även full fart inomhus. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2018-04-09 12:40

För varje år som har gått så har efterfrågan ökat. I lördags så kunde man fynda saker för sina barn. Främst kläder, något som går åt när barnen växer i takt med våren.

Sammansvetsat gäng

Det är cirka 20 mammor som står bakom arrangemanget, iklädda gröna T-shirts med eget tryck kunde fokusera på försäljningen. De jobbar tillsammans för att bemöta den långa kö som uppstår. Besökarna är dock nöjda för det går snabbt. Genom åren har de ideellt arbetande mammorna lärt sig hur de ska jobba på det mest effektiva sättet. Man håller i ett möte både före och efter evenemanget för att diskutera vad som gick bra och dåligt. Efter många år så har man fått ihop ett sammansvetsat gäng som jobbar bra tillsammans.

- Vi har format en bra grupp som styr tillsammans med betalningen av varorna, säger Annelie Jönnson, som är en utav mammorna som står i kassan.

Det fanns även möjlighet till att njuta av en fika under shoppingrundan, serveringen sköttes av kyrkans egna personal

Fynd för alla

Det fanns mängder med barnkläder på plats, i alla storlekar och utföranden. Några som fyndat användbara saker var Molly och Nikki Edlund Birgersson, som hittade både ridutrustning och ridkläder som kommer till väl bruk nu under våren när de ska ge sig ut med hästarna. Det blev en lyckad dag för alla inblandade och även rekord för försäljningen då man fick ihop hela 78000kr som går till välgörande ändamål.

Molly och Nikki Edlund Birgersson fyndade saker inför våren. Foto: Theodor Nordenskjöld
Molly och Nikki Edlund Birgersson fyndade saker inför våren. Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!