Befarat drunkningstillbud

Under några timmar på lördagen så var räddningstjänsten från Horn och Kisa ute på Åsunden för att söka efter två personer som saknas.

Kinda2016-07-11 09:00

Inringt larm

Vi fick ett inringt larm från ett vittne som sett en sjunkande båt på Åsunden nära Hycklinge. Det sades att båten inkluderade två personer, säger Staffan Waldau, räddningsledare.

15-20 meters djup

Hornsstyrkan var först på plats, men båten hinner sjunka innan man kommer fram. De två personerna är då försvunna. Räddningsstyrkan från Kisa samt dykare larmas också till platsen, men djupet på 15-20 meter försvårar dykningen. Kustbevakningens helikopter kommer också till olycksplatsen för att söka av området medan räddningstjänsten inriktar sökandet till stränderna och markerna runt sjön. Efter tre timmars arbete, 10:30-13:30 ger räddningstjänsten upp sitt sökande och lämnar över ansvaret på polismyndigheten.

Använd flytväst

Ingen person har hitintills återfunnits, men vi känner ändå att vi gjort allt vi kan och Staffan Waldau påminner ännu en gång om hur viktigt det är med flytväst. Hade sådana använts så hade det ju underlättat mycket och chansen att bara kunna lyfta upp eventuellt drabbade i räddningsbåten hade ökat markant, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!