Årsmöte för Rimforsa jaktskytteklubb

Rimforsa församlingsgård agerade i fredags lokal för Rimforsa Jaktskytteklubbs årsmöte. Efter mötet följde smörgåstårta och prisutdelning för förra årets tävlingsprestationer.

Tre av förra årets mästerskapsvinnare, Lisa Björk, Arvid Svensson och Kurt Abramsson, som även blev tilldelad årets Samlingspris. Foto: Erica Månsson

Tre av förra årets mästerskapsvinnare, Lisa Björk, Arvid Svensson och Kurt Abramsson, som även blev tilldelad årets Samlingspris. Foto: Erica Månsson

Foto:

Kinda2018-03-05 18:30

Ett fyrtiotal medlemmar i Rimforsa Jaktskytteklubb samlades i fredags för att närvara vid klubbens årsmöte. Föredragslistan arbetades raskt av med ett smärre uppehåll vid den ekonomiska redogörelsen som visade på ett minus.

Detta förklarades av klubbens kassör Nils-Erik Nilsson beror på att de förra året borrade efter tjänligt vatten till klubbstugan. Det klubbades genom att medlemsavgiften för vuxen ska höjas med femtio kronor men att priset för junior kvarstår, detta för att bygga upp inför framtida kostnader.

Invigning

Ytterligare att klubbas genom var skapandet av en ny kommitté, en sportingkommitté, vilket godkändes. Det fastställdes även att den nya sportingbanan som byggdes förra året ska få en officiell invigning i juni i år.

Arbetet med fler provledare och skjutinstruktörer diskuterades också där klubben vill att fler ska utbildas för att främja möjligheterna för fler att ta jägarexamen.

Omval

För de flesta av posterna blev det omval för samtliga. Mats Samuelsson omvaldes som ordförande för klubben, Pernilla Runeson avgick som sekreterare och nyvald blev Caroline Karlsson.

Klubbens medlemsantal är detsamma från förra året, dryga 400 berättar ordförande Mats Samuelsson som också ser lugnt på klubbens utveckling och ekonomi. Han säger:

- Det är ingen fara där, vi borrade efter vatten och har god ekonomi.

Inget revir

Något som inte nämndes under årsmötet var de vargobservationer som har gjorts i närheten av Rimforsa.

- Jämfört med lodjur så tar vargen älg och hund. Den dagen vi får varg här så kan vi inte längre jaga med hund och det kommer innebära problem för jakten. Men nu är det kanske långt dit, den som har synts bara springer runt och det finns inget revir, säger Samuelsson.

Efter mötets avslutande bjöds det på smörgåstårta och kaffe. Därefter blev det prisutdelning för förra årets mästerskapsvinnare och sedan blev det dragning av lotterivinnare.

Mats Samuelsson, omvald ordförande, och avgående sekreteraren Pernilla Runeson. Foto: Erica Månsson
Mats Samuelsson, omvald ordförande, och avgående sekreteraren Pernilla Runeson. Foto: Erica Månsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!