Äntligen sommarlov för högstadiet!

Ett skolår och grundskoletiden har lidit mot sitt slut. Kisa kyrka var till bredden fylld av förväntansfulla och glada elever som längtade efter att få springa ut till sommarledigheten.

De fem avgångsklasserna går den traditionsenliga paraden till kyrkan. Foto: Erica Månsson

De fem avgångsklasserna går den traditionsenliga paraden till kyrkan. Foto: Erica Månsson

Foto:

Kinda2016-06-16 13:30

I traditionsenlig parad gick eleverna från Värgårdsskolan till Kisa kyrka. Längs med vägen stod familj och vänner med kameran i högsta hugg.

Rektor Johannes Kullered hälsade alla välkomna i den mer än fullsatta kyrkan. Därefter fick musikprofilens elever slå alla med häpnad med sina talanger. Det blev tre uppträdanden och många och stora applåder. Kullered uppmanade sedan avgångseleverna i sitt avslutningstal att drömma:

– Nu är det dags för er att gå vidare mot gymnasiet och de drömmar som ni har i livet. Ta vara på er tid, fortsätt drömma och förverkliga dem. Hjälp också andra att förverkliga deras.

Diplomutdelning

Därefter följde diplomutdelning där två från varje klass blev uppmärksammade för sina prestationer. Sedan följde ett uppskattat sångnummer från lärarna. Efter betygsutdelningen blev det parad ut genom kyrkportarna och bara så där var grundskoletiden avslutad för Värgårdsskolans niondeklassare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!