Anhörig: Besparing ger sämre trygghet

Kindabon, hamnade i ett prekärt läge. Detta sedan pappan, boende på Kindagård, tryckte på sitt larm uppkopplat till centralen i Örebro. Han hade drabbats av akut allvarlig sjukdom.

Trygghetslarm.

Trygghetslarm.

Foto: Arkivfoto: Claudio Bresciani

Kinda2018-04-21 17:30

Örebrocentralen larmade ambulans, men de kom bara in genom ytterdörren eftersom fadern låst sin lägenhetsdörr. Hemtjänsten befann sig i Kättilstad och kunde inte öppna förrän efter lång tid.

-Allt hängde på att Örebrocentralen kunde nå mig och att jag bodde bara några kvarter därifrån. Jag fick snabbt klä på mig och springa till Kindagård och låsa upp. Det var vinter och det tog någon minut extra att klä på mig.

-Detta är ett systemfel så stort att alla bör inse att det inte alls läggs för mycket pengar på trygghetslarmen i Kinda.

Angeläget farligt

Kindabon hänvisar i sin skrivelse till uppgifter i media om att politiker vill spara in pengar på trygghetslarmen. Detta eftersom någon kanske larmar av ensamhet.

Kindabon som berättar om sina egna upplevelser berättar att händelsen visserligen inträffade för några år sedan, men att systemet är detsamma idag och hot om inbesparingar i verksamheten är lika angeläget allvarliga.

-Det verkar som om pratet om att spara in på trygghetslarmen är taget i samförstånd på majoritetssidan och det är oroande. Det ska inte vara så att trygghetslarmen inte fungerar om det inte finns anhöriga i närheten och som kan rycka in och hjälpa till.

-Det är ett farligt synisk politiskt spel, ett farligt borgerligt spel med trygghetslarmen och med den socialdemokratiska allianspartnerns goda minne, verkar det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!