Allan avgick efter 14 år som PRO-kassör - Vimmerby Tidning

Allan avgick efter 14 år som PRO-kassör

2017-02-17 10:00

I onsdags hade PRO Kisa årsmöte med 120 medlemmar på plats i församlingsgården i Kisa. Allan Svensson avgick efter 14 år som kassör i föreningen. I hans ställe valdes Roland Yngve in.

120 medlemmar mötte upp i onsdags när PRO Kisa hade årsmöte i församlingsgården i Kisa. Mötet inleddes med parentation över 17 medlemmar som avled under förra året. Ordförande Anders Lind tände 17 ljus och föreningens kör Villtoner sjöng "Jag skall gå genom tysta skyar" och "Där rosor aldrig dör" och Yvonne Carlsson läste Gustav Nilsson dikt "En blomma faller".

Till årsmötesordförande valdes distriktsordförande Curt Karlsson och till sekreterare Kerstin Björk.

– Jag tackar för förtroendet. Först ska jag ta några ord om distriktet. Vi har i dag 65 PRO-föreningar i länet och firar i år 75 år. Det är ungefär samma frågor i dag som det var 1942. Det handlar om pensionen, skatter, vård- och omsorg och olika aktiviteter. Förra året begärde tusen personer utträde från länets föreningar, det är jätteallvarligt. Det måste vi jobba med och vända på, sa Curt Karlsson.

PRO-föreningen i Kisa kan se tillbaka på ett aktivt år. Studieverksamheten har varit intensiv med bland annat sång, dans, snickeri, broderi, data och målning i både olja och akvarell och totalt under året har 17 cirklar varit i gång.

Tio torpvandringar har genomförts med Allan Svensson som organisatör. Vår- och höstbasarer har hållits och kören Villtoner har uppträtt flera gånger, bland annat på Bergdala äldreboende i Kisa. Föreningen hade även grillafton och luciafirande under 2016.

På resande fot var PRO-medlemmarna till Åland, Kalmar och Linköping.

Allan Svensson avgick som kassör efter 14 år och i hans ställe valdes Roland Yngve in.

– Jag gick med i PRO år 2001 och blev året efter vice ordförande. Sedan 2003 har jag varit kassör och tanken var att sluta för ett par år sedan men det har varit svårt att få tag på någon annan kassör så att jag fortsatte, men nu är det slut, säger Allan Svensson och fortsätter:

– Jag fortsätter med torpvandringarna. En av höjdpunkterna genom åren var när jag fick vara med och arrangera riksmästerskapen för PRO-orienteringen vid Tolvmannabacken i Kisa 2007.

När Allan gick med i PRO hade föreningen 220 medlemmar.

– I dag är vi 426 medlemmar. Det är ett stort intresse för att vara med i föreningen, säger Allan Svensson.

Innan Allan avgick kunde han redovisa fina siffror för PRO Kisa som förra året gjorde ett plusresultat på 16 000 kronor. Året innan var det motsatta, minus 16 000 kronor.

– Ja, det får man vara nöjd med, säger Allan Svensson.

Övriga i styrelsen är ordförande Anders Lind, sekreterare Kerstin Björk och ledamöterna Bibbi Fardelius, Madeleine Mathson, Alve Gustavsson, Sonja Örntorp, Ing-Britt Andersson och Lars Nilsson.

Valberedningen med Sten Björk, Kaj Perä och Hans-Lennart Johansson tackade för sig och här fanns det inga kandidater så det fick styrelsen i uppdrag att lösa.

Anders Lind avslutade årsmötet:

– Jag har en fantastisk styrelse och det är väldigt kul att se så många människor på våra månadsmöten.

Eftermiddagen avrundades med kaffesamkväm, underhållning av Egon och Bengt, avtackningar och dragning på ett antal lotterier.

Allan avgick efter 14 år som PRO-kassör

Genom att kommentera på Vimmerbytidning.se så godkänner du våra regler