300 motorcyklister samlades i Horn

En efter en dök de upp i fredags och till slut var de 300 motorcyklister som träffades i Idrottsparken i Horn för att umgås och tävla i bland annat tomgångskörning.

Conny Bergström, Jan-Olof Bodin och Jan Hultberg trivdes på mc-träffen

Conny Bergström, Jan-Olof Bodin och Jan Hultberg trivdes på mc-träffen

Foto: Lars-Göran Bexell

HORN2018-08-12 20:00

– Det är 41:e gången som vi arrangerar en mc-träff och det är knuttar från samtliga nordiska länder samt Tyskland och England som träffas här i Horn, säger Sven Karlsson som är ombud för lokalavdelningen öst av Triumph Owners Motorcycle Club of Sweden (TOMCC) som startades 1977.

Klubben är öppen för de som gillar att köra Triumph och man är välkommen oavsett om man kör en nyare Hinckley, en äldre Meriden-klassiker, en ombyggd Traja eller om man bara har ett brinnande intresse för engelska motorcyklar.

– Vi är idag 1 500 medlemmar och är den största engelska märkesklubben utanför England.

Även knuttar med motorcyklar som är tillverkade utanför Europa är välkomna på träffaren.

– Men där gäller en regel som är klar och tydlig. Motorcyklarna får inte vara inne på campingområdet, säger Sven Karlsson.

Fredagskvällen bjöd på blues av Blues Cats från Linköping som bland annat har spelat tillsammans med Eldkvarn, Lasse Winnerbäck, Dag vag och Magnus Uggla. Under kvällen stod även Fredrik "Frallan" Jonsson från Kisa på scen. En annan aktivitet under kvällen som mest uppskattades av knuttarna norrifrån var surströmmingsprovning.

Under lördagen provkördes nya Triumph och det var utflykt runt Åsunden med ett stopp på Valö festplats för fika.

– Vi har även en tomgångstävling, tipspromenad och lekar, säger Sven Karlsson.

Tre herrar som hade funnit sig till rätta på Idrottsparkens stora parkering var Conny Bergström från Lundsboda, Jan-Olof Bodin från Alingsås och Jan Hultberg från Svängsta.

Trion började köra motorcykel på 1960-talet.

– Vi är alla pensionärer och inga hårda grabbar. Vi gillar motorcyklar och här i Horn är det en jättetrevlig träff. Man träffas, umgås och pratar motorcyklar, säger Jan-Olof Bodin.

Nio knuttar kommer från Finland och de har slagit läger mitt på parkeringen. Ingen av våra nordiska grannar kan svenska så Tarmo Nyman från Ljungby får rycka in som tolk.

– Jag var med på träffen i Falkenberg förra året. Det här blir min tionde träff, säger Timo Yliskyl och fortsätter:

– Det är väldigt mysig stämning och vi mc-folk träffas på ett ställe och vi får nya kompisar.

Lördagskvällen avslutades med sång och musik med Camptown Ladies från Motala.

Efter att frukosten var serverad på söndagsmorgonen lämnade knuttarna Horn. Horn/Hycklinge IF stod för mat och dryck under helgen.

Finska knuttar på träff i Horn. Fr v Matti Muurinen, Timo Yliskyl och Tarmo Nyman
Finska knuttar på träff i Horn. Fr v Matti Muurinen, Timo Yliskyl och Tarmo Nyman
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om