20 föreställningar redan slutsålda

Biljetterna för de 16 uppsättningarna av Sound of music sålde slut redan innan premiären hunnit börja. Musikalen utökades då med ytterligare fyra uppsättningar – som också sålde slut. "Det känns ju väldigt häftigt", säger regissören Ashkan Ghods.

Klassikern Sound of music handlar om Maria som skickas iväg för att bli guvernant. " I grund och botten är det en kärlekshistoria", säger Ashkan Ghods.

Klassikern Sound of music handlar om Maria som skickas iväg för att bli guvernant. " I grund och botten är det en kärlekshistoria", säger Ashkan Ghods.

Foto:

Österbymo2018-10-13 15:00

Tanken från början var att musikalen skulle sättas upp 16 gånger vid Kulturverkstan i Österbymo. Men intresset för Sound of music visade sig vara skyhögt, och alla 16 föreställningar sålde slut.

– I grunden är jag skådespelare och det har jag varit i snart 15 år. Jag har aldrig varit med om att hela föreställningsperioden varit slutsåld innan premiären, säger regissören Ashkan Ghods.

Under onsdagsmorgonen meddelade gruppen att musikalen kommer utökas med ytterligare fyra föreställningar. Men även de sålde slut.

– För att vara Sveriges minsta centralort så är det ju ganska häftigt att det kommer så mycket människor som vill kolla på föreställningen.

När Ydre Kulturcentrum förra året gjorde sin egen version av klassikern Annie blev det succé. Ashkan Ghods hoppas att gruppen nu ska lyckas med att sätta sin egen prägel på Sound of music, som han beskriver som en föreställning med mycket känslor.

– Temat i den här föreställningen mycket mer allvarlig än Annie, den är både spännande, sorglig, rolig och charmig. Föreställningen är på tre timmar med paus, men jag har fått höra av publiken att det känns som att tiden bara flyger förbi.

– I grund och botten är det en kärlekshistoria som handlar om Maria som blir ivägskickad. Men också om tyskarnas invasion av Europa, så det är en väldig aktuell handling och det finns mycket kopplingar till dagens problematik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!