Snart kan man ladda bilen – vid kyrkan

Södra Tjusts pastorat ska installera laddningsstationer för elfordon vid sju platser i pastoratet. Det efter att de beviljats klimatinvesteringsstöd av Naturvårdsverket genom Klimatklivet som stöttar lokala investeringar för att minska koldioxidutsläpp.

Vid S:ta Gertruds kyrka kommer det snart att vara möjligt att ladda sin elbil för medlemmar och personal.

Vid S:ta Gertruds kyrka kommer det snart att vara möjligt att ladda sin elbil för medlemmar och personal.

Foto: Frida Westergård

Kalmar län2018-12-28 21:30

Pastoratet skriver i ett pressmeddelande att stödet är på 280 000 kronor och att det totalt ska bli 14 laddningsstationer för elfordon. Laddningsstolparna kommer att finnas vid Hjorteds, Blackstads, Gunnebos, Gladhammars, och Misterhults kyrkor samt vid mötesplats S:t Johannes och vid S:ta Gertruds kyrka med två uttag per plats. Stationerna är till för kyrkans medlemmar och personal.

– Svenska kyrkan måste värna om vår miljö och vi har en skyldighet att ställa om och ta vårt ansvar. Att installera laddningsstationerna är ett sätt att underlätta för våra anställda och minska vårt koldioxidutsläpp, säger Annika Deltin, fastighetsansvarig i Södra Tjusts pastorat.

Installationen av laddningspunkterna kommer att börja vid Hjorteds och Blackstads kyrkor och förväntas vara färdiga för användning innan halvårsskiftet 2019. Resten av laddningsstationerna ska vara installerade innan 2020.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!