Så blir midsommarvädret: timme för timme

Molnigt och regnigt väder väntar de norra delarna av Kalmar län under fredagen, enligt SMHI:s prognos.

Någon högsommarvärme verkar det inte bli i de norra delarna av Kalmar län.

Någon högsommarvärme verkar det inte bli i de norra delarna av Kalmar län.

Foto: Collage/TT

Kalmar län2020-06-17 17:00

Äta ute eller inne? För invånarna i de norra delarna av Kalmar län verkar det senare alternativet är det som gäller under midsommarfirandet. SMHI gav en dyster prognos av midsommarvädret för alla soldyrkare under onsdagen.

06.00 - 12.00

Under morgonen verkar solen titta fram under midsommarafton med temperaturer mellan 15 och 18 grader. Framåt 10-tiden ser det dock ut som det blir mer molnigt med risk för regn vid lunchtid. 

– Det är dock en lite osäker prognos fortfarande. Det kommer vara osäkert även under morgonen på midsommarafton och det kan vara så att regnet får sin tyngdpunkt längre söder ut, närmare Kronobergs län, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

12.00 - 18.00

Under eftermiddagen verkar temperaturerna hålla sig mellan 15 och 21 grader. Det ser ut att bli en del regnskurar även under eftermiddagen men det blir även en del avbräck i regnet, enligt SMHI.

– Det kommer variera mycket från plats till plats. Det kommer inte vara igenmulet hela dagen utan det kommer finnas goda chanser till sol under dagen, säger Charlotta Eriksson. 

18.00 - 00.00

Framåt kvällen ökar chansen för sol men risken för regn finns kvar. Temperaturerna väntas ligga fortsatt på omkring 15 till 21 grader även under kvällen. Under natten ligger temperaturerna på cirka 15 grader och uppehåll.

– Det ser ut som om regnområdet ska ha passerat till kvällen i Kalmar län. Även om det kommer någon regnskur ser det ut att vara kortvarigt, säger Moa Hallberg, meteorolog. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!