Planer på nya radhus stoppas

Ännu en detaljplanen för nya bostäder i Vimmerby centrum stoppas. Det gäller grönområdet vid radhusen på Loarpsgatan och Drottninggatan.

Här på grönområdet mellan radhusen i centrala Vimmerby föreslogs nya bostäder. Den planen stoppas nu, bland annat för att AL-skolans yngre barn har användning av grönområdet.

Här på grönområdet mellan radhusen i centrala Vimmerby föreslogs nya bostäder. Den planen stoppas nu, bland annat för att AL-skolans yngre barn har användning av grönområdet.

Foto: Vimmerby kommun

Vimmerby2018-10-16 06:00

– Det finns flera skäl till det, men det viktigaste är att grönområdet används av de lägre årskurserna på Astrid Lindgrens skola som inte har något annat grönområde att ha lek och rörelse på, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C) i en kommentar till att både arbetsutskottet och kommunstyrelsen ställt sig bakom att avbryta planerna på fler bostäder i kvarteret, som kallas "Tujan" eller tidigare Cypressen.

Planförslaget var att bygga ytterligare en handfull radhus eller parhus på området: det fanns en intressent bakom planerna, vilket gjorde det extra intressant.

– Jag har haft kontakt med intressenten och vederbörande förstod och accepterade vårt beslut, säger Ingela Nilsson Nachtweij.Därmed är den byggplanen avslutad.

Samtidigt finns det flera trafikproblem i området. Det gäller inte minst behovet av parkeringsplatser kopplade till Astrid Lindgrens skola. Parkeringen in till gymnasiets idrottshall räcker inte till för skolpersonalens behov av parkeringsplatser.

Ett förslag om att bygga om parkeringen vid Granen till flera parkeringsplatser både för skolan och för personalen vid Granen avvisades av kommunstyrelsens arbetsutskott. Bland annat på grund av prislappen på 700 000 kronor, enligt Ingela Nilsson Nachtweij.

– Det ska istället göras en trafikutredning av området runt Astrid Lindgrens skola. Det är ofta kaotiskt där och även på smågator på båda sidorna av Kungsgatan. Utredningen ska göras inom befintligbudget och därefter ska vi ta upp frågan igen, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!