Föreningen firar 70 Är tillsammans

"Vi Àr 150 medlemmar i en ort pÄ 100 personer" berÀttar sekreterare Bengt Jonsson. Idrottsföreningen IK Tuna Södra bildades 1949 och har sedan dess lyckats hÄlla sig vid liv med hjÀlp av ideella krafter. Nu firas 70-Ärsjubileet.

Under kvÀllen den 17 augusti kommer gobitar ur IK Tuna Södras revyer att plockas fram.

Under kvÀllen den 17 augusti kommer gobitar ur IK Tuna Södras revyer att plockas fram.

Foto: Anders Lagerman

Ishult2019-07-31 11:30

– Vi har haft ett gĂ€ng idealister som aldrig gett upp och vi tror att det Ă€r dĂ€rför föreningen kunnat bli 70 Ă„r, berĂ€ttar Bengt Jonsson.

– Föreningen har hela tiden byggt pĂ„ ideellt arbete. Jag var sjĂ€lv tre Ă„r nĂ€r den startade men första minnet Ă€r frĂ„n 1954 nĂ€r fotbollsplanen invigdes. Vi mötte Oskarshamns AIK i en invigningsmatch och fick ett publikrekord som stĂ„r sig till idag, 850 personer kom.

Förutom att hÄlla pÄ med sport som fotboll, friidrott och ridning huserar IK Tuna Södra över Ishults bygdegÄrd Sjövik. HÀr satsade föreningen under mÄnga Är pÄ att anordna revyer.

– BygdegĂ„rden köpte medlemmarna för 500 kronor Ă„r 1974, berĂ€ttar Bengt.

– HĂ€r hade vi under 32 Ă„r revyer och det var de som egentligen la grunden till föreningens ekonomi. PĂ„ jubileumsdagen kommer vi pĂ„ kvĂ€llen ha bankett och dĂ„ kommer det framföras tre till fyra handplockade nummer frĂ„n vĂ„ra revyer.

Förutom revy bjuds det under lördagskvĂ€llen den 17 augusti pĂ„ musik och dans. Under dagen kommer Ljungvallen i Ishult fyllas med aktiviteter för barn och vuxna . Åsnan Elliot kommer pĂ„ besök, det kommer vara utstĂ€llning med bilder frĂ„n förr, allsĂ„ng, tipspromenad, fotbollsutmaningar, smĂ„mĂ„lsturnering, tre generationers skogsbruk och mer.

– Vi hoppas pĂ„ att det ska komma mycket folk som fĂ„r umgĂ„s med varandra och minnas berĂ€ttelser, att det blir prat och stĂ„hej.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!