Systern försvann – än i dag söker han svar

Varenda timme, varenda minut tänker han på sin syster som försvann för snart ett år sedan. "När mobilen ringer hoppas jag alltid det ska vara goda nyheter".

Det har varit en jättejobbig tid för Alan, som heter någonting annat egentligen, att inte veta vad som hänt hans tre år äldre syster. I maj är det ett år sedan hon försvann från Hultsfred.

Det har varit en jättejobbig tid för Alan, som heter någonting annat egentligen, att inte veta vad som hänt hans tre år äldre syster. I maj är det ett år sedan hon försvann från Hultsfred.

Foto: Matt Slocum

Hultsfreds kommun2020-02-25 19:00

Livet förändrades den där dagen i maj då hans tre år äldre syster försvann från Hultsfred. Kvar med alla frågor stod Alan, som egentligen heter någonting annat, men som vi väljer att hålla anonym.

– Det är jättejobbigt att inte veta var hon är, jag har inte fått några svar alls som kunnat lugna mig, säger Alan, som kom från Afghanistan tillsammans med sin syster och farmor i slutet av 2014. Farfar bodde här sedan tidigare.

Han säger sig inte ha märkt något ovanligt alls med sin syster, dagarna innan hon försvann.

– Hon sa hej då som vanligt och jag gick till skolan lite tidigare, eftersom hon började senare den dagen. När hon inte kom hem på kvällen började jag leta direkt. Hennes lärare sa att hon aldrig hade kommit till skolan.

– Möjligtvis att hon var lite besviken över att inte blivit godkänd i några ämnen, som hon hoppats på. Men ledsen eller orolig verkade hon inte, tillägger han.

Polisen fick för någon vecka sedan in nya uppgifter kring försvinnandet, i form av påstådda iakttagelser. Men enligt förundersökningsledare Niclas Juneskog, vid polisen i Vimmerby gav det inget.

– Inget som gör att vi kan veta var hon är, säger han.

För Alan har det varit jobbigt att gå vidare. Han säger sig inte lyckas så bra i skolan, som han önskar. Han har svårt med koncentrationen och svårt att sova om nätterna för alla tankar.

Kan det finnas någon anledning till att din syster velat försvinna frivilligt?

– En vän till henne har sagt att hon önskat skaffa sig ett eget liv. Men jag kan inte tänka mig att hon skulle lämnat mig ensam utan att säga något. För mig är hon inte bara en syster, utan även som en mamma och pappa. Vi delade allt.

– Jag vet heller inte varför hon skulle lämna farmor och farfar, hon vill inte göra dem oroliga, tillägger han. Då kunde hon ringt eller skrivit efter någon månad, berättat att "hon har det bra och att jag inte behöver vara orolig för henne". Hon har ju lämnat allt: pass, id-handling, kläder. Allt. Om hon planerat åka någonstans borde hon väl tagit med sig något? 

Alan fortsätter ställa sitt hopp till polisen, som fortfarande ha ärendet öppet, men enligt Niclas Juneskog har man inget mer att utreda för stunden och man har inte haft någon skäligen misstänkt i ärendet.

– När mobilen ringer hoppas jag alltid att det ska vara goda nyheter, säger Alan.

Vid flera tillfällen har brodern varit med Missing People ute och letat. Sökningar som dock varit resultatlösa.
Vid flera tillfällen har brodern varit med Missing People ute och letat. Sökningar som dock varit resultatlösa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!