Visionen om nya området ställs ut

Eleverna i nian på Albäckskolan fick fria händer att skapa sitt eget Herrstorpet. Och resultatet blev minst sagt imponerande. På några månader växte en skalenlig modell av ett framtida Herrstorpet fram.

Många kreativa lösningar finns med. Som till exempel bostäder på vattnet. Och under...

Många kreativa lösningar finns med. Som till exempel bostäder på vattnet. Och under...

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-06-20 05:00

Modellen visar hur det skulle kunna se ut i en framtid när det nya bostadsområdet är utbyggt. Men futuristiskt designade hus, kreativa lösningar och förstås allt i skala, för att bli trovärdigt.

Modellen är ett resultat av ämnesövergripande undervisning, där matematiken korsats med skapandet i bildämnet. Och resultatet blev över all förväntan. Många kreativa lösningar, som bostäder på vatten och under vatten. Eller en egen liten paradisö i dammen.

– Det hela började med att vi ville ha ett gemensamt projekt med inriktning mot arkitektur, berättar matteläraren Malin Hjalmarsson som tillsammans med bildläraren Robin Holmqvist satte igång projektet.

De fick hjälp av stadsarkitekten Sara Dolk, som berättade om Herrstorpet, ett bostadsområde vid Sjön Hulingen som är på gång att bli verklighet. Ett bättre utgångsläge för ett arkitekturprojekt kunde man knappast få.

Eleverna fick fria händer att skapa ett bostadsområde utifrån egna fantasier. Räkna ut alla mått i skala sedan skriva ut husen i 3D-skrivarna på Makerspace. Ett jobb man började med i februari och som blev klart lagom till sommarlovet.

Nu finns modellen utställd i foajén på kommunhuset, där den kommer att tjäna som inspiration och idékälla. Och kanske rent av locka tomtköpare, som ser samma potential i området so eleverna.

Kanske kan det bli aktuellt för någon att köpa sig en egen liten paradisö i den lilla dammen.
Kanske kan det bli aktuellt för någon att köpa sig en egen liten paradisö i den lilla dammen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!