Virserums marknad förbereder för fullt

Arrangörer, knallar och tivoliansvariga är i full gång med att bygga upp inför årets stora marknad.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Virserum2018-07-31 21:00

Solen står högt och folk jobbar hårt i värmen med alla förberedelser.

Virserums Samhällsförening roddar en av Sveriges största marknader för tionde året i rad, och man är ett trettiotal ideellt arbetande på plats för att få ihop allt inför helgen, förhoppningarna är stora.

Tidigare har marknaden styrts av kommunen, men den aktuella föreningen tog över 2008.

Liveframträdanden, mattorg, tivoli med ett tiotal attraktioner, öltält med fullständiga rättigheter och såklart marknadsstånd kommer att täcka den stora gräsplanen i år igen. Tvåhundratjugo knallar har anmält sig och man räknar med omkring fyrtiotusen besökare på dessa två dagar.

P.O. Paulsson, ordförande i Virserums Samhällsförening, får frågan om hur man har tänkt med säkerhet på grund av brandrisk med mera.

– Vi kommer att ha placerat ut hinkar med vatten runt omkring på området, där man råds till att släcka sina fimpar bland annat, säger P.O. Paulsson.

– De matvagnar som kommer med till exempel gasolgrill, kommer vi förbereda ett underlag med grus på backen, samt att vatten och brandsläckare kommer finnas nära till hands. Det finns också ett samarbete med räddningstjänsten under helgen, säger han

En invigning av marknaden kommer att hållas, och en parad av musikanter ifrån Rosenfors musikkår kommer att gå från Nya Torget, längs med Storgatan, vidare ner mot marknadsområdet. Pär Danielsson kommer hålla i en prisutdelning, samt fått äran att presentera årets eldsjäl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!