Vill bidra till nya steg mot målet

Niklas Föghner från Hultsfred summerar första månaden som primärvårdsdirektör med orden "trevlig och givande". Alla möten han haft med de som jobbar inom primärvårdsförvaltningen har gett honom mycket energi.

Som ny primärvårdsdirektör vill Niklas Föghner bidra till ytterligare steg mot att invånarna ska uppleva vården som nära, tillgänglig och av god kvalitet.

Som ny primärvårdsdirektör vill Niklas Föghner bidra till ytterligare steg mot att invånarna ska uppleva vården som nära, tillgänglig och av god kvalitet.

Foto: Privat

Hultsfred2018-05-26 17:25

– Det finns så många engagerade medarbetare som verkligen gör ett bra jobb varje dag för att våra invånare ska få den bästa vården, säger Niklas Föghner, som slutade sin tjänst som verksamhetschef för Vimmerby hälsocentral i april, för att istället axla rollen som primärvårdsdirektör i Kalmar län.

Nu känner han att han börjar komma på plats.

– Min plan har varit att besöka alla våra verksamheter innan sommaren. Jag uppskattar verkligen den inblick jag får. Det hjälper mig att få en känsla för vad som fungerar bra och vilka utmaningar vi har framåt.

I Niklas Föghners roll handlar mycket just nu om att lyssna in vad verksamheterna har för behov och vad medarbetarna känner behöver göras. Och han är tydlig med att han tycker att de bästa idéerna och förändringsförslagen finns hos dem som arbetar närmast patienterna.

– Vi har några intressanta arbetssätt som mycket väl kan breddas över hela länet, om utvärderingarna visar på positiva resultat, säger han.

Med en månads erfarenhet – vad är din ambition som primärvårdsdirektör?

– Jag vill bidra till att vi tar ytterligare steg mot våra mål: invånarna ska uppleva vården som nära, tillgänglig och av god kvalitet. De ska också känna sig delaktiga i vårdprocesser och frågor som rör den egna hälsan. Vi når dit om vi arbetar ännu mer tillsammans och blir bättre på att utnyttja varandras styrkor och hjälps åt så att vi använder resurserna på bästa sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!