Rockig gala på kollot i Salsnäs

Det första av två påsklovskollon på Salsnäs lägergård har avrundats. Ungdomar med funktionsnedsättning hade rest dit ifrån södra Sverige och under en händelserik vecka med roligheter har de också fått förbereda en storslagen show.

En festlig gala avslutade veckan på Salsnäs.

En festlig gala avslutade veckan på Salsnäs.

Foto: Molly Sommansson

Hultsfred2018-04-03 16:00

Långt ute i änden av en grusväg, ligger den lilla pärlan, Salsnäs lägergård. Under en vecka fylld med skattjakt, utflykter och karaoke, har deltagare och ledare fått en chans att lära känna varandra på djupet.
Detta märktes tydligt på plats, för det fanns en samhörighet och en glädje som bara kan uppnås tillsammans med människor man tycker om, människor man utvecklas och har roligt med.

Avslutar med galaföreställning
Deltagarna har under veckan också förberett sig inför lägrets höjdpunkt: galan. Låttexterna har memorerats, instrumenten stämts och kostymerna planerats in i minsta detalj.
Galan öppnades upp i lite lugnare tempo med både bakgrundsdansare och en passionerad sångerska som fick med sig hela publiken.
- Jag ville välja en låt som berättar en saga, en kärlekshistoria, berättade Marri efter att ha framfört låten ”Perfect”.

Rock i rymden
Därefter bjöds alla närvarande på en intressant mix av låtar. Bland annat den egenskrivna låten ”Rock i rymden”, som lyfte taket i lokalen. Fanns det inte rock i rymden tidigare, finns det definitivt det nu.
Känslan efter varje nummer var på topp. Ungdomarna hade valt låtar som var deras favoriter, vilket tydligt märktes i deras glädjefyllda uppträdanden.

Härlig gemenskap
Det hela var skickligt utfört, med både duktiga musiker och talangfulla sångare. Men det som kompletterade den redan fantastiska galan, var stämningen.
Det fanns en kontakt bland de närvarande, som vem som helst hade kunnat bli avundsjuk på. Glädjen smittade av sig och det var omöjligt att inte le.
- Vilken kanonbra dag vi har haft! Jag får nog gå ut och kolla om taket ligger kvar, konstaterade Eva Remnert, som driver kollot.

Gänget som under veckan fått uppleva roligheter tillsammans.
Gänget som under veckan fått uppleva roligheter tillsammans.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!