Parkeringslösning i sikte för skolorna

Parkeringsproblemen vid Venhagskolan och förskolan i Målilla kan få en tillfällig lösning. ÖSK presenterar ett förslag som i korta drag går ut på att skolpersonal och andra hänvisas till parkeringen vid idrottsplatsen.

Perkeringsproblemen vid skolan och förskolan i Målilla kan få en tillfällgi lösning. Kommunstyrelsens arbetsutskott har godkänt ett förslag.

Perkeringsproblemen vid skolan och förskolan i Målilla kan få en tillfällgi lösning. Kommunstyrelsens arbetsutskott har godkänt ett förslag.

Foto: Olof Carlson

Målilla2018-06-20 16:00

Enligt ÖSKs parkeringsutredning är det 88 personer som har sina arbetsplatser i området, och till det kommer också föräldrar som hämtar och lämnar vid skola och förskola.

Samtidigt som skolan räknar med en ökning både av personal och elever i framtiden.

Som en tillfällig lösning föreslår ÖSK nu att hela parkeringen vid skolan och avlämningsfickorna förslås bli avlämningsplats. Det gör att 31 platser blir tillgängliga, vilket löser en del av problemet.

Närmast grinden blir det också två taxiplatser.

Personalen får dock finna sig i att gå från parkeringen vid idrottsplatsen. En sträcka på 380 meter enligt utredningen. Dock kommer några platser för rörelsehindrade att reservras vid skolan.

Det bedömda behovet av parkeringsplatser vid skolan är 83 platser på dagtid, vilket är betydligt mer än idrottsplatsens parkering kan erbjuda. Här finns bara 50 platser.

I dagsläget är det många från skolan som använder parkeringsplatserna vid Skeppet och Coop vilket egentligen inte är tillåtet. Varken Skeppet eller Coop har givit tillåtelse. Men ÖSK hoppas och tror att man ska kunna få till ett arrendeavtal med Skeppet om några ytterligare platser.

Men i utredningen betonar man särskilt att det måste vara till en låg kostnad.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har godkänt det här förslaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!