Nya rastplatsen utsatt för skadegörelse

Brännmärken och ristningar på de nya borden har fått Samhällsföreningen i Målilla att tappa tålamodet. Igår polisanmäldes skadegörelsen.

"Det är nytt och fint och så blir det sönderklottrat. Så här får det inte hålla på." Samhällsföreningens Kent Karlsson och Inge Adolfsson upprörs över skadegörelsen på den nya rastplatsen.

"Det är nytt och fint och så blir det sönderklottrat. Så här får det inte hålla på." Samhällsföreningens Kent Karlsson och Inge Adolfsson upprörs över skadegörelsen på den nya rastplatsen.

Foto: Elin E Elmström

Målilla2018-07-17 21:30

– De har skurit med kniv, ristat och gjort stora hack. Det är namn och ibland ord som överhuvudtaget inte borde stå på någonstans, riktigt fult skrivit. Det hör inte hit, säger Kent Karlsson, samhällsföreningens ordförande.

Sedan bord och bänkar kom upp i början av sommaren har samhällsföreningen överösts av beröm för rastplatsen intill Skeppet i Målilla.

–Vi har fått oerhörd respons på grund av det här projektet. Vi har byggt alltihop och lagt omkring 80 000 på det. Det har inte funnits något innan och folk tycker att det är så fint. En del går hit nästan varje kväll, träffs och pratar. Ungdomar har sagt "det är skitmysigt, nu har vi någonstans att vara". Det är en liten oas.

Att det bara efter några månader dykt upp märken och ord på bordskivorna upprör.

– Det är sorgligt. Jag tycker att de borde kunna hålla ordning när när man satsat och gjort det fint.

Mycket av inristningarna gjordes för drygt en vecka sedan men under natten nya stora bokstäver bränts in i träytan. Kent låter blicken löpa över texten.

– Igår anmälde jag skadegörelsen från den 7-8 juni. Polisen ringde mig idag och gick igenom frågor. Nu får jag höra av mig igen så att de kan utreda detta också. Det är inte roligt när det är familjer och turister som kommer och sitter här.

Fortsätter skadegörelsen kommer föreningen själv att börja med övervakning.

– Vi har ögonen öppna och upphör det inte så kommer vi gå vidare. Då får vi dela upp oss och gå vakt på kvällarna så att det lugnar ner sig. Vi vill inte hålla på med att putsa bord och ta bort skriverier.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!