Nu öppnar utställningen igen

I dag lördag, hålls vernissage för årets konstutställning i Grunkabo utanför Virserum. Kulturgruppen G, med inbjudna gäster fyller gårdens lilla undantagsstuga med konst.

Kulturgruppen G bjuder in till utställning i lillstugan. Det har kommit att bli en riktig sommartradition i Grunkabo.

Kulturgruppen G bjuder in till utställning i lillstugan. Det har kommit att bli en riktig sommartradition i Grunkabo.

Foto: Olof Carlson

Grunkabo2018-07-14 11:00

Djupt inbäddad i grönskan ligger den lilla stugan. Den är kanske inte så jättelätt att hitta. Men för de som tar sig dit, finns det mycket fint att titta på. Kulturgruppen G, som utgör stommen för utställningen består av sju målare från kommunen som presenterar sina verk i en lite ovanlig miljö. Det blir lite extra mysigt i den lilla stugan, med sin öppna spis i köket och det enkla möblemanget.

I årets utställning handlar det mestadels om oljemålningar, men det finns förstås en del annat.

Så till exempel smycken i glas, som Minna-Maria Jonsson presenterar i öppna spisen av alla ställen. Några tryck och några akvareller finns förstås också med på utställningen.

Totalt sett är det 14 olika konstnärer som tillsammans fyller stugan med konstupplevelser. Dels de sju i gruppen, men också några inbjudna gästkonstnärer.

Den här utställningen är en väl inarbetad sommartradition vid det här laget, den första ordnades redan år 2000.

– Då fanns det de som trodde det skulle bli svårt att locka publik hit ut, säger Svante Welinder i konstgruppen. Men det har visat sig att de hade fel.

Så i dag, lördag, är det dags igen utställningen drar igång som vanligt med både pompa och ståt. Det hör liksom till, när Kulturgruppen G (Som står för just Grunkabo) har sin sommarutställning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om