Mystiska män fotograferade hus

Två män har uppmärksammats på flera ställen i Hultsfred, där de fotograferat villor. Boende i området har uttryckt rädsla för att det kan handla om personer som rekat lämpliga objekt för kommande villainbrott.

Bland annat här på Kronovägen har de båda mystiska männen observerats under måndagen.

Bland annat här på Kronovägen har de båda mystiska männen observerats under måndagen.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-09-25 11:30

– Vi närmar oss allt mer den mörka årstiden, säger kommunens säkerhetssamordnare Linus Ivarsson, och då brukar det öka med villainbrott.

De båda fotograferande männen har bland annat synts till på Idrottsvägen och Kronovägen, två gator i Hultsfred där villorna ligger tätt. Flera privatpersoner har sett de båda männen och slagit larm.

– Jag har också vidarebefordrat informationen till polisen, säger Linus Ivarsson.

Det är förstås inte säkert att de båda fotograferande männen var ute i olagliga ärenden, men med tanke på historiken från tidigare år finns det anledning att vara observant, anser Ivarsson.

Han tror dock inte att några inbrott är nära förestående.

– Nej, säger han, de här båda gör sannolikt inga inbrott själva, de vet säkert om att de är iakttagna. Så i stället väntar man några veckor till det hela blivit mer bortglömt. Då slår man till.

Linus Ivarsson vill uppmana alla att vara lite extra uppmärksamma på allt som bryter det vanliga mönstret. Och framförallt försöka lägga detaljer på minnet.

– Det kan vara bilar som står parkerade på ovanliga ställen, eller vad som helst, säger han, allt som inte tillhör det vanliga. Dessutom ska man prata med varandra i kvarteren. Berätta om vad man sett så att alla är medvetna om vad som händer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!