Minnet efter Allan blir guldkant för äldre

Under sitt liv var Allan Karlsson engagerad i de äldre, både privat och som ordförande i PRO Silverdalen-Lönneberga. För att hedra hans minne valde familjen att sätta upp en fond vars pengar skulle gå till hans hjärtefråga. Resultatet hade de inte väntat sig.

Birgitt Johansson och Jean Johansson håller i bild av Allan Karlsson. Fonden till hans minne kommer ge guldkant till de äldre. ”Det är det bästa är att veta att han skulle ha tyckt om det.” berättar Birgit.

Birgitt Johansson och Jean Johansson håller i bild av Allan Karlsson. Fonden till hans minne kommer ge guldkant till de äldre. ”Det är det bästa är att veta att han skulle ha tyckt om det.” berättar Birgit.

Foto: Elin E Elmström

Silverdalen2018-07-18 08:00

– Det blev en otrolig respons. Vi trodde aldrig att så många skulle ge och att det skulle bli så mycket som 17 000 kronor, berättar Birgit Johansson.

Det var förra året på alla helgons dag som Allan Karlsson gick bort. För att hedra honom startades fonden som ska ge guldkant för de äldre i trakten.

– Blommor var inte hans grej i livet men det var däremot guldkant för de äldre, menar sonen Jean Johansson.

– Han har under alla tider jobbat och ordnat för de gamla och i sin tur varit omtyckt av dem, berättar Birgit.

– Han jobbade på dagcentralen, ordnade med valborgsfirande, julmarknad och mycket annat. Kunde han ställa upp och hjälpa någon så gjorde han det. Jag kan inte säga varför han var så engangerad, kanske har det att göra med att han under uppväxten fått klara sig mycket själv och känt sig ensam.

Den 16 augusti, på hans födelsedag, ska pengarna börja ge guldkant. Då har PRO ordnat underhållning i Silverparken med Anders Nilsson, Annette Jonsson och kantor Gösta Larsson.

– PRO har fått förtroende att förvalta pengarna, berättar Birgit.

– De är öronmärkta till alla de äldre i trakten. Jag hoppas att de hittar på något mer som verkligen ger guldkant, kanske hyra Folkets Hus, ha underhållning och catering.

– Något som de tycker om och kommer minnas länge. Det är inte mycket kultur som är på deras villkor idag, tilläger Jean.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!