Mässa för meningsfull fritid

– Vi vill hjälpa dem att hitta en meningsfull fritid, säger Ing-Marie Karlsson. Det är inte alltid så lätt att nå ut till den här gruppen.

Tre ackord räcker bra. Klaffgirarren kan hjälpa många att spela, även om det kan vara svårt med motoriken.

Tre ackord räcker bra. Klaffgirarren kan hjälpa många att spela, även om det kan vara svårt med motoriken.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-09-21 17:44

Det blev rena rama högtidsdagen när de boende inom omsorgsförvaltningen i kommunen bjöds in till Friskvårdsmässa på Hagadal, där besökarna fick chansen att prova på allt från boxhandskar till pärlplattor.

– Det är andra året som vi ordnar en sådan här mässa, säger Ing-Marie Karlsson, som tillsammans med Ellinor Gustafsson håller i trådarna på arrangemanget. Besökarna förra året tyckte dt var så roligt, att de ville ha en mässa i år också.

Så det var så att säga på allmän begäran man bestämde sig för att ordna en repris,

En hel rad utställare fanns på plats för att berätta om sina aktiviteter. Och det var inget litet utbud som presenterades.

ABF fanns på plats och berättade mer om de synnerligen lättspelade klaffgitarrerna. Med en klaff monterad på gitarrhalsen blir det enkelt att spela tre ackord. Och det räcker gott och väl i de flesta sammanhang. Vissa rockgrupper har rent av blivit världsberömda för sina treackordslåtar.

ABF hoppas förstås väcka intresse tillräckligt för att starta en studiecirkel.

Mitt emot, i Hagadals pingishall, fanns Kyrkan på plats för att sprida skaparglädje i tyg och pärlplattor. Ett nog så uppskattat inslag i mässan.

Givetvis fanns också Hagadal med i programmet, för att presentera några av sina aktiviteter. Roddmaskinen blev ett uppskattat inslag liksom boxhandskar och andra träningsredskap.

Det är korttidsboendet Diamanten i Hultsfred som svarar för arrangemanget.

Skaparglädje med pärlor kan vara en bra avkoppling. Det är friskvård det också.
Skaparglädje med pärlor kan vara en bra avkoppling. Det är friskvård det också.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!