Man döms för rån mot släkting

En man i 40-årsåldern från Hultsfreds kommun har dömts till två års fängelse för rån, försök till rån, grov fridskränkning samt ringa narkotikabrott vid två tillfällen.

Foto: Scanpix

Hultsfred2018-10-12 14:30

Mannen döms för att vid flera tillfällen ha tvingat en nära släkting att ge honom både pengar och medicin. Rånet mannen döms för, består i att han tilltvingat sig 400 kronor genom att hota att slå sönder lägenheten för släktingen.

Vid ett annat tillfälle ska han genom liknande hotelser ha försökt få pengar.

Han döms också för grov fridskränkning, vilket är den samlade benämningen på en lång rad händelser, som olaga hot, olaga tvång, misshandel och så vidare. Men också skadegörelse och hemfridsbrott.

Sammantaget ger den brottskatalogen att det blir grov fridskränkning, eftersom brotten hela tiden var riktade mot släktingen. Mannen dömdes av tingsrätten mot sitt nekande på de flesta av åtalspunkterna. Han erkände bara ringa narkotikabrott. Rätten anser också att det finns risk att mannen återfaller i brottslighet om han släpps fri. Därför kommer han att få sitta kvar i häkte till domen vinner laga kraft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!